Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Snuif artikelen in de mooiste variaties verkrijgbaar

nov 6, 2018

Snuif artikelen

De mens snuift al sinds jaar en dag. Of het nu gaat om amfetamine, ketamine, cocaïne, lijm of snuiftabak, er gaan per jaar honderden tonnen door de neusgaten. En aan het snuiven zijn snuif artikelen onlosmakelijk verbonden. Want dat doe je natuurlijk niet met een opgerold bankbiljet, of met een plastic rietje dat oplost.

Voordeel van snuiven

Snuiven is schadelijk voor je neus. Daarom kun je als het even kan je product beter inslikken )eventueel in een capsule’ dan snuiven. Toch geven de meeste gebruikers de voorkeur aan snuiven. Dat doen ze omdat het product dat ze snuiven via het neusslijmvlies sneller wordt opgenomen dan wanneer je het slikt.

Iets dat je slikt moet het namelijk eerst verwerkt worden via de darmen en duurt het dus iets langer voordat het in je bloed terechtkomt. Zeker als het ook nog in een capsule zit want die moet ook eerst oplossen in de maag. Toch kun je beter slikken dan snuiven. Want het neusslijmvlies kan gaan ontsteken, er kunnen chronische ontstekingen aan de luchtwegen ontstaan, je kunt er een gaatje in je neustussenschot aan overhouden, je kunt chronisch verkouden worden en last krijgen van bloedneuzen. Reuk, geur en smaak gaan achteruit. Kort gezegd: snuiven werkt dan wel iets sneller dan slikken, maar de negatieve gevolgen zijn groter.

Tussenschotje

Wees zuinig op je neus tussenschot± “Over drugs gaan veel broodje aap-verhalen rond, maar dat coke gaten in je neus kan veroorzaken is echt waar,” vertelt Judith Noijen, preventiewerker bij Jellinek in Amsterdam. De schade ontstaat door het vaatvernauwend effect dat de drug heeft. Hierdoor kunnen voedingsstoffen de cellen niet meer goed bereiken. Noijen: “Doordat er minder bloed en dus ook minder zuurstof door de bloedvaten naar het neusslijmvlies loopt, raakt het slijmvlies geïrriteerd. Dit vergroot de kans op ontstekingen. Als deze ontstekingen onbehandeld blijven, kunnen kraakbeencellen afsterven en kan er uiteindelijk een gat kan ontstaan.”
Anderen spreken deze theorie weer tegen en zeggen dat de schade juist ontstaat door de schadelijke chemische stoffen die ze in allerlei snuifmiddelen stoppen.

Snuif accessoires

Snuifpijpjes of lepeltjes van aardewerk, hout, glas of metaal, maar ook reservoirs of spiegeltjes.

Snuiven in Hengelo

Ook in Hengelo kunnen ze er wat van, zoals blijkt uit het onderstaande filmpje op Youtube±