Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

SOS lijntje Curaçao naar Oost Nederland verstoord

jul 1, 2022
Drugs in tassen

Hengelo – Op dit moment worden 13 panden in heel Nederland én Duitsland doorzocht. De speurneuzen zijn een lijn tussen Curaçao en Oost Nederland op het spoor gekomen.

Zes aanhoudingen

 Vanavond heeft de politie 6 personen aangehouden op diverse locaties in Nederland. Deze personen worden verdacht van betrokkenheid bij handelen en smokkelen van cocaïne afkomstig uit Curaçao. Met het oprollen, het verstoren van deze cocaïnelijn en het afpakken van de criminele gelden willen politie en justitie een bijdrage leveren aan het vergroten van de maatschappelijke weerbaarheid en veiligheid. Een nobel streven, al zegt hun eigen organisatie dat het zinloos is.

Speciale zoekploeg defensie

Op vrijdag 1 juli vonden doorzoekingen op 13 locaties, waaronder Hengelo, Enschede, Silvolde, Vlaardingen, Wateringen, Delft, IJmuiden, Amsterdam, Megchelen en Vreden (Duitsland) in woningen, loodsen en schuren, plaats. Hierbij worden speciale drugs/geldhonden ingezet en samengewerkt met een bijzondere zoekploeg van defensie. Defensie beschikt over gespecialiseerde zoekteams die moeilijke zoekopdrachten kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes, of in ruimtes met weinig of geen licht en ook in onveilige situaties. 

Zoekspecialisten

De zoekspecialisten gebruiken al hun zintuigen om veranderingen in de omgeving te ontdekken en ook maken ze gebruik van geavanceerde middelen als een grondradar. Met een grondradar kan een zoekteam tot enkele meters in de bodem kijken. Andere apparatuur wordt gebruikt om door muren en objecten te kijken om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.

Niet te winnen oorlog

Nee, die oorlog tegen drugs zal nooit gewonnen worden en dat wil de overheid stiekem ook helemaal niet. Zoals gezegd wordt er keihard gewerkt aan het behoud van banen. En nog eentje waarover ze in Den Haag achter de schermen echt wel hebben nagedacht: indirect worden al die kapitalen zwart geld toch op één of andere manier ook nog eens de economie ingepompt.

Cijfers

Er zijn cijfers bekend over ons drugsgebruik in Nederland.

Alternatieven

Zijn er dan helemaal geen alternatieven? Jawel, helemaal geen drugs gebruiken is een alternatief. Maar de mensheid is al sinds de oertijd op zoek naar geestverruimende middelen en dat zal ook altijd zo blijven. Middelen die overigens niet altijd zo zichtbaar zijn. Denk maar eens aan cafeïne, coffeïne, matheïne/mateïne of guaranine. Stoffen die voorkomen in doodnormale zaken zoals koffie, energiedrankjes of thee.

Politie gelooft er zelf niet in

Echt iedereen en zelfs de politie zelf weet het inmiddels wel: de oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen.
Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over zoals we kunnen lezen in deze uitgebreide analyse van de politie zelf.