Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

XTC winkel opent in Utrecht

jul 1, 2022

Let op: de onderstaande tekst is een ordinaire maar wel gratis reclame voor een commerciële club die entree gaat vragen voor zogenaamde ‘musea’ en fictieve winkels. Dat gezegd hebbende:

XTC winkel Utrecht

In Utrecht opent een Amsterdams clubje binnenkort de eerste XTC winkel van Nederland en waarschijnlijk ook de eerste in de wereld. De beleidsmakers hebben het idee opgevat om XTC te gaan regulieren.

Poppi doet het

Poppi wordt hét drugsmuseum van Nederland. Na een serie pop-up exposities en experiences, zoals Dutch Drugs StoriesWorlds of Opiates en de xtc-winkel, hoopt Poppi in 2023 een vaste locatie te betrekken en daarmee een volwaardig museum te worden. Poppi is een plek waar mensen kunnen leren en praten over drugs en het museum tilt het publieke debat rond drugs naar een hoger niveau. Poppi is een sociale onderneming: opbrengsten van Poppi vloeien terug naar initiatiefnemer stichting Mainline. Lees hier meer over Poppi.

XTC reguleren

Beleidsmakers besluiten de verkoop van xtc te reguleren. Je kan xtc gewoon kopen in een winkel. Vergezocht idee? Of toch niet? Volgens wetenschappelijk onderzoek is gereguleerde xtc de veiligste optie voor gezondheid, milieu en veiligheid.

Dus opent Drugsmuseum Poppi in samenwerking met Vincent Schoutsen en Corné van der Stelt: de allereerste xtc-winkel van Nederland. Ze nemen je mee in de fictieve wereld waarin xtc gereguleerd is. Xtc kan je kopen, maar jij bepaalt hoe en waar.

Openingstijden

De xtc-winkel is geopend vanaf 15 juli t/m 29 september in Utrecht aan de Vinkenburgstraat 1-3.

Zondag t/m woensdag: 13:00 – 18:00

Donderdag t/m zaterdag: 13:00 – 21:00

Wat draagt het bij?

Wat draagt een actie als deze bij aan de maatschappelijke discussie over de mogelijke legalisering van xtc? Precies, helemaal niets. Het is wel een knap bedachte manier om 100% legaal je zakken wat te vullen aan een 100% verboden middel.

Foto: website poppi.amsterdam thnx to Babs