Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Speekseltest? Boeie!

DoorFlappie

dec 6, 2017 , ,
speekseltest

Met drugs op achter het stuur kruipen is vrijwel zonder risico er ook voor gepakt te worden door de politie. De politie test namelijk alleen nog je bloed bij ernstige gevallen en vermoedens van het gebruik van meerdere verdovende middelen.

Het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) test de afgenomen bloedmonsters voor de politie, maar die kampen met een ernstig gebrek aan capaciteit. Dat schrijft de portefeuillehouder Infrastructuur Miriam Barendse op het interne communicatiekanaal Intranet van de politie, volgens de Telegraaf.

Het NFI test nu maximaal 133 bloedmonsters per maand, terwijl in de afgelopen maanden ruim twee keer zoveel bloedtesten naar het instituut zijn gestuurd. De politie gaat per direct veel selectiever om met het aanbieden van bloedmonsters bij het NFI. Als er vermoeden bestaat dat een veroorzaker van een ongeval met ernstig letsel of doden drugs op heeft bijvoorbeeld. Maar ook als de speekseltest uitwijst dat een bestuurder mederede soorten drugs heeft gebruikt dan wordt er bloed afgenomen ter onderzoek.

Er wordt alleen bloedonderzoek gedaan bij ernstige verkeersongevallen met ernstig gewonden of doden en waarbij de bestuurder vermoedelijk onder invloed is van drugs. Ook als een speekseltest uitwijst dat de bestuurder meerdere soorten drugs heeft gebruikt, mag een bloedtest worden afgenomen.

Dat moet zout smaken voor de agenten die hun best doen drugsgebruikers in het verkeer te betrappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *