Speltip #18: vertel je kind niet over je wietkwekerij

Toen een meisje op de buitenschoolse opvang sprak over de ‘groene plantjes’ van papa op zolder kwam alles aan het rollen in Hengelo.

Papa bleek namelijk 450 wietplanten op zolder te hebben staan en zijn docht was daarvan op de hoogte. Dus nog voor de 31 jarige Paul van N. kon knippen, was hij de sjaak. Paul stond vandaag voor de rechter.

Het was kinderlijke onschuld. ,,Bij mijn papa zijn groene plantjes op zolder’’, zei een meisje in een groep van Kids Villa, de kinderopvang in Hengelo. Door die ‘gouden tip’ stonden afgelopen januari verschillende agenten voor de deur bij Paul van N. (31). ,,Toen had ik de tranen in de ogen’’, aldus de verdachte vandaag in de rechtbank.

Toch ging de politie na de melding van de buitenschoolse opvang niet meteen naar de woning van N. Eerst informeerden ze bij de ex van de man of zij wist of hij wellicht wiet kweekte. Die zei ja en vervolgens werden er speciale warmte metingen gedaan. Toen de warmtemeter vet uitsloeg bij zijn zolder werd er binnen getreden.
De politie trof op zolder een groene zee met 450 wietplanten aan.

De apparatuur kwam van de Gamma en Marktplaats. Van N. gebruikte legale stroom, een uitzondering bij illegale hennepteelt. Hij is dan ook geen ‘natuurtalent’. Van sommige stekjes verbrandden de wortels. ,,Het was amateuristisch.’’

Politierechter Fenny Teekman noemde de eis van aanklaagster Sanne Houtman mild, maar volgt die vandaag. Van N. krijgt een taakstraf van 80 uur en een maand voorwaardelijk. Best wel een meevaller, al moet hij ook de komende jaar zijn wapenvergunning inleveren en dus zijn wapens verkopen.

speltip

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.