Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wat kan je van een Ayahuasca ceremonie verwachten

nov 29, 2018

Als je kijkt naar recente artikelen in Marie Claire en The New York Time s  en documentaires dan constateren we een toename van het aantal mensen een Ayahuasca ceremonie hebben bijgewoond.

Voor degenen onder ons die nog niet van Ayahuasca hebben gehoord: het is een oude medicinale plant die van oorsprong uit de Amazone komt, voornamelijk Peru. Het is een dikke bruine theestengel afgeleid van Caapi, een wijnstok die alleen groeit in het regenwoud. De Caapi-wijnstok groeit met bladeren die hallucinogene eigenschappen bevatten om Ayahuasca te creëren.

Drinken met de sjamaan

Tijdens een Ayahuasca-ceremonie drinken gebruikers een mengsel dat is gemaakt van de hallucinante plant onder leiding van een gerespecteerde sjamaan. Het zijn vaak lange en zeer intensieve nachten die gebruikers brengen tot een hogere intelligentie en een begrip van iemands ware zelf. Ayahuasca is inheems in de Amazone en is legaal daar, waar retraites en ceremonies worden gehouden en geautoriseerd, maar dat is niet overal zo. In Amerika is het illegaal en voltrekken de ceremonies zich in het geheim en ondergronds.

Ontmoet het mysterie

Als je overweegt deel te nemen aan zo’n reis, bereid je dan voor om het goddelijke, het oneindige, het mysterie te ontmoeten – of waar je ook voor kiest om het te noemen – datgene wat buiten het beperkte perspectief van je geest ligt.

Je moet ook bereid zijn te accepteren dat het goddelijke / oneindige / mysterie niet kan worden ervaren op een manier die logisch is voor je hersenen; het oneindige is oneindig – duh; terwijl je hersenen nog steeds eindig zijn. Wees echter op je hoede dat je misschien niet per se de informatie leuk vindt die het goddelijke / oneindige / mysterie ook met je wil delen.

Opent je hart

In de documentaire Vine of the Soul: Encounters with Ayahuasca meldde een gebruiker dat de gruwel die ze meemaakte echt onbeschrijfelijk was en dat ze dacht dat ze zou sterven. Maar een andere deelnemer aan de ceremonie zei dat Ayahuasca haar hart opende op een manier dat het nog nooit eerder was geopend.

Ayahuasca wordt altijd bedoeld in het vrouwelijke, omdat gebruikers hebben gezegd dat de stem van hogere intelligentie die ze zullen horen terwijl ze tijdens de ceremonie vrouwelijk is. Zij (wat de plant betekent) spreekt rechtstreeks tot je en vertelt je waar je aan moet werken in je leven.

Terugkerende ceremoniële deelnemers moeten zich er ook van bewust zijn dat elke keer dat je het goddelijke / oneindige / mysterie ervaart, het anders zal zijn – elke ervaring is verwant aan slechts een kleine druppel in de oceaan. De ervaring zal onuitsprekelijk zijn, buiten de taal om, en je zult waarschijnlijk merken dat proberen om het in woorden uit te drukken nadat de ceremonie is geëindigd, ontmoedigend of zelfs onmogelijk zal zijn.

Vijf uur op reis

Een typische Ayahuasca-ceremonie is een volledige nacht – de reis kan maximaal vijf uur duren. Misschien verstandig om hier rekening mee houden voordat je plannen maakt voor een ​​barbecue met de buren of een andere vorm van sociale activiteit de volgende dag.

De icaros , gezongen door een sjamaan, zijn een integraal onderdeel van de ceremonie. Het is door deze liedjes dat je mareación (de visionaire effecten van Ayahuasca) wordt verbeterd. Het is ook vrij waarschijnlijk dat je waarschijnlijk meer waardering zult krijgen voor de kracht van muziek via de icaros .

Zuiveren door braken

Als je niet vóór de ceremonie aan het aanbevolen dieta (dieet) voldoet , zullen de planten je lichaam helpen om zichzelf te ontdoen van de chemicaliën – zout, suiker, alcohol, cafeïne, enz., Door de toxines en onzuiverheden die je hebt opgespaard in je lichaam door de jaren heen eruit te werken begin je aan de reiniging. Reken daarom op overvloedig braken en zet voldoende emmers klaar. Maar vrees niet, als je lichaam (inclusief het subtiele energielichaam ) schoon is, dan zal er verder niets te zuiveren zijn.

Zintuiglijk bedrog

Een andere mogelijke uitkomst van een Ayahuasca-ceremonie is dat je zult beseffen dat alles wat door je vijf zintuigen wordt waargenomen en door je verstand wordt geassimileerd, verzonnen of verkeerd is.

Doors of perception openen

Het is mogelijk dat plantengeneeskunde iemand in staat stelt The Doors of Perception te openen , zoals Aldous Huxley beschreef in zijn gedetailleerde beschrijving van het gebruik van mescaline. Het subjectieve zelf wordt tijdelijk afgeworpen en een versmelting met het oneindige ‘andere’ wordt gerealiseerd. Na een ceremoniële nacht van zuivering, zou je kunnen ontdekken dat je een frisse nieuwe kijk krijgt op wat eens een schijnbaar alledaagse realiteit was.

Je moet er ook zeker van zijn dat je sjamaan bonafide is, omdat je hem of haar dan je psychische en emotionele welzijn toevertrouwt. Wees voorbereid om te ervaren hoe je geest uit de eerste hand deconstrueert en dan zichzelf weer samen reconstrueert .

Ken je sjamaan

Zodra je geest wordt verbrijzeld of “opengebroken” zoals de psychedelica-auteur Daniel Pinchbeck het noemt, kan je tegen iets aanlopen dat voelt als schizofrenie, wat beangstigend kan zijn. Daarom is het noodzakelijk om je onderzoek naar je sjamaan en de ceremonie zelf te doen – of het nu een retraitecentrum is in het midden van de Peruaanse jungle of een zolderruimte in een boerderij in Dinxperlo – zodat je ervoor kunt zorgen dat je in goede handen bent en je veilig voelt.

Het is geen toeval dat zoekers die geïnteresseerd zijn in yoga en meditatie, aangetrokken zouden worden tot plantengeneeskunde, want yoga en meditatie waren oorspronkelijk ontworpen om beoefenaars voorbij hun rationeel denkvermogen te leiden en het goddelijke / oneindige / mysterie te ervaren.

Yoga, meditatie en Ayahuasca

Net als yoga en meditatie retraites, heeft de Ayahuasca ceremoniële terugtocht een thuis gevonden hier in het wellness-wereld, zelfs onder beroemdheden als Sting en Paul Simon. Sommigen noemen het zelfs, ” het nieuwe sap zuiveren .”