Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Spookbewoonde woning leidt tot kilo cocaïne

jan 22, 2019

De politie in Rotterdam doet regelmatig onderzoek naar zogenaamde spookbewoning. Adressen waar niemand staat ingeschreven, maar waar toch activiteiten zijn en mensen schijnen te wonen.

Spookbewoning is een veel gebruikte methode van drugsdealers om vanuit die woning te dealen of om het te gebruiken als stash huis.

Vuurwapen en drugs aangetroffen

Een actie In het kader van spookbewoning in Rotterdam heeft een vuurwapen en drugs opgeleverd. Ook hield de politie twee verdachten aan in het pand op het Plein 1953 in Rotterdam. De drugs lagen in een auto en het vuurwapen in een verborgen ruimte onder een keukenkastje.

Twee mannen zonder vaste woonplaats

De politie vermoedde spookbewoning en ging op 16 januari naar de woning. Hier verbleven twee mannen van 44 jaar uit ’s-Hertogenbosch en 35 jaar zonder vaste woonplaats. In de woning lagen een paar gram cocaïne, een drugspers en een verstopt vuurwapen. Ook vonden agenten autosleutels. Het voertuig van deze sleutels stond in de buurt van de woning. Hierin lagen twee brokken cocaïne met een gewicht van 1 kilo.

Spookbewoning

De politie vermoedt dus dat er sprake was van spookbewoning. Daarbij schrijven personen zich niet in bij het bevolkingsregister of gebruiken zij valse papieren om uit beeld te blijven van de overheid. Ze misbruiken de panden vaak voor criminele doeleinden en slaan er bijvoorbeeld grote partijen contant geld, vuurwapens of drugs in op.

Bron: politie.nl