Staatswietverpakking moet afschrikken

Via de overheid wordt de staatswiet straks legaal aangeboden, maar de verpakking moet potentiële kopers afschrikken. Lekker tegenstrijdig weer.

Koop me niet

De verpakking van die wiet moet namelijk zó onaantrekkelijk zijn, dat wordt voorkomen dat mensen die ‘niet van plan waren’ wiet te gebruiken, het toch kopen. Dit blijkt uit de internetconsultatie die dinsdag online werd gezet.

Regels

In de consultatie zijn de regels voor het experiment, dat op z’n vroegst in 2021 van start moet gaan, voor het eerst gepubliceerd. Burgers, bedrijven en organisaties kunnen er de komende periode op reageren. Wie de wiet precies gaat telen, is nog onduidelijk. Uit het ontwerp-voorstel blijkt dat er wordt ingezet op tien telers, maar de vraag is maar zeer wie zijn nek wil uitsteken voor een paar jaar.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *