Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Internationale politieactie op spoor en de weg

DoorRedactie

okt 2, 2019 , , , ,
Drugs controle

Driebergen – Politie- en Douanediensten uit Nederland, België en Frankrijk hebben van 19 tot en met 21 september een internationale actie gehouden tegen de handel in verdovende middelen en drugstoerisme. Bij de actie zijn enkele duizenden mensen gecontroleerd en meer dan tweehonderd van hen waren in het bezit van drugs.

Dienst Infrastructuur

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijk Eenheid controleerden samen met hun buitenlandse collega’s aan boord van de Thalys op de internationale spoorverbinding van Rotterdam naar Parijs en aan weerszijden van de grensovergangen met België werd in samenwerking met de regionale eenheden en de Belgische politie gecontroleerd.

Thalys

In de Thalys in Frankrijk werden meerdere personen bekeurd voor het bezit van drugs. Een van de verdachten was net geland vanuit Frans Guyana. De man met de Congolese nationaliteit had 44 bolletjes cocaïne in zijn koffer en nog 15 bolletjes in zijn lichaam. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek het om in totaal 729 gram cocaïne te gaan. Op de laatste dag van de actie op de trein naar Antwerpen werden bij 15 controles meer dan 200 gram hennep in beslag genomen. 

Rijksweg A2

Op de A2 bij Eijsden werden op 19 september twee verdachten aangehouden voor overtreding van de Opiumwet, Wet wapens en Munitie en voor witwassen. De politie trof in hun auto vier tasers, een alarmpistool, pepperspray, een ploertendoder, klapmessen, een grote hoeveelheid geld, softdrugs en vijf dure horloges aan. Verder zijn daar ook twee bij de politie bekende personen uit Gouda gecontroleerd. Zij reden in een gehuurde auto met Franse handelaarskentekens. Deze mogen in Nederland niet gevoerd worden en de kentekens zijn daarom in beslag genomen.

Rijksweg A16

In de omgeving van de A16 controleerden medewerkers van de Landelijke Eenheid samen met de Belgische politie op vrijdag 20 september een auto waarin na enig speurwerk een verborgen ruimte werd aangetroffen met ongeveer 300 gram cocaïne en vijfduizend euro in kleine biljetten. De beide Belgische mannen werden aangehouden en alles (inclusief auto) werd in beslag genomen. Even later werd een Belgische auto gecontroleerd waarvan de eigenaar nog een gevangenisstraf van 135 dagen in Nederland diende uit te zitten. De man zat inderdaad in de auto en werd aangehouden. In zijn auto werd ook nog een nep-handvuurwapen en een kleine hoeveelheid XTC-pillen en hasj aangetroffen. Een Portugese bestuurder werd ook die nacht aangehouden omdat hij in Nederland nog 180 dagen moest zitten in opdracht van de rechter.

bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *