Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Steenbergse wietkwekerij geruimd

jan 21, 2021
MarihuanaWiet (geen hennep!)

In hun overvolle en drukke schema hebben de blauwe petten gelukkig toch nog een gaatje kunnen vinden om in Steenbergen een wietkwekerij te ruimen. Het bleek te gaan om een waarschijnlijk hopeloze horeca ondernemer.

Kaaistraat

In een pand aan de Kaaistraat in de gemeente Steenbergen hebben agenten vandaag, woensdag 20 januari, een werkende hennepkwekerij wietkwekerij aangetroffen. Er zijn drie personen aangehouden.

Horecapand

Agenten starten een onderzoek nadat zij informatie hadden gekregen dat in het horecapand/woning mogelijk een hennepkwekerij wietkwekerij zou zijn. In een verborgen ruimte in het pand troffen agenten een werkende hennepkwekerij wietkwekerij aan met in totaal 499 hennepplanten wietplanten.

Drie personen

Agenten hebben drie personen die aanwezig waren in het pand aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek. Een medewerker van het energiebedrijf stelde vast dat er sprake was van diefstal van stroom. Dit is natuurlijk volstrekt onnodig als het kweken van dergelijke plantjes gelegaliseerd wordt, maar dat terzijde.

Ontmanteld

De hennepkwekerij wietkwekerij wordt door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld en vernietigd. De gemeente is geïnformeerd over het aantreffen van de hennepkwekerij wietkwekerij. Bij het betreden van de ruimte is een politiemedewerker gewond geraakt en met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Wiet of hennep

Zoals je ziet hebben we in het politiebericht steeds het woord hennep vervangen voor het woord wiet. Het is namelijk voor 99,9% zeker dat er wiet in het spel is en geen hennep. Wat is het verschil tussen wiet en hennep dan? Nou dat lees je HIER.

De bron van dit bericht is politie.nl