Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Loodseigenaar de klos

jan 20, 2021
Hoe kweek je wiet

Je verhuurt een loods, je controleert zo nu en dan wat de huurders er in doen en opeens ontdek je dat ze er wiet in kweken. Je belt meteen de politie. Vervolgens laat de burgemeester drie maanden je pand sluiten. Wat een kutland is het toch.

Jaap Paans

Burgemeester Jaap Paans (VVD) van Alblasserdam strafte de oprechte eigenaar van een loods door zijn  pand  op industrieterrein Nieuwland voor drie maanden te sluiten. Maar de eigenaar laat het er niet bij zitten. Er is hem ontzettend onrecht aangedaan, zoals we wel vaker zien in Nederland door de overheid.

Waarschuwing

Waarom blijft het voor deze eerlijke ondernemer niet bij een waarschuwing? ,,Had hij dan elke dag moeten controleren? Was een waarschuwing aan deze verhuurder niet genoeg geweest, in plaats van zijn pand voor drie maanden te het sluiten,’ vroeg de rechter aan de gemeente.

De verhuurder wist niet dat in zijn bedrijfspand aan het Nieuwland Parc een enorme wietkwekerij zat, totdat hij begin oktober 2017 tijdens een controle de sleutel niet meer in het slot van zijn eigen pand kreeg. De politie trof daarop een wietkwekerij met bijna 856 wietplanten en bijna 900 stekken aan. Ook werd illegaal stroom afgetapt in het pand.

Raad van State

De Raad van State gaat alles in overweging nemen en doet binnen enkele weken uitspraak. Mocht de verhuurder de zaak winnen dan kan hij een schadeclaim bij de burgemeester indienen. Wij hopen van harte dat dit ook echt gaat gebeuren. Burgemeesters moeten niet op de stoel van de rechter gaan zitten.