Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Stichting Wiel leeft onder een steen

DoorRedactie

jan 23, 2019 , ,
Stichting WIEL

Beste redactie van Veluweland.nl. Als jullie dan eens een keertje onder die steen vandaan kruipen, besef je dan dat het leven in al die jaren gewoon is doorgegaan.

Het kan natuurlijk ook zijn dat er op die redactie iemand zit die bij de geboorte ernstig zuurstof tekort heeft gehad, of dat er een kind van twaalf zijn opstel zit te tikken. De Stichting WIEL vindt het in elk geval nodig om er een waarschuwing uit te doen die als volgt gepubliceerd wordt:

ELBURG Stichting Welzijn in Elburg (Stichting WIEL) waarschuwt voor de mogelijke risico’s van slagroompatronen. ,,We vinden binnen de gemeente Elburg steeds meer patronen. Het lachgas in de patronen wordt gebruikt om high te worden. Het lijkt onschuldig, maar het kan erg gevaarlijk zijn.”

Gebruik van het gas kan gevaarlijk zijn, zeker in combinatie met alcohol, zo waarschuwt Stichting WIEL. De stichting noemt zuurstoftekort in de hersenen, gevoel van onrust en angst en het kunnen bevriezen van de longen als kortetermijnrisico’s. Ook op de lange termijn kan inname van het lachgas grote gevolgen hebben: ,,De langetermijnrisico’s zijn onvruchtbaarheid, impotentie, hersenschade en neurologische stoornissen.” 

ONVERSTANDIG Slagroompatronen vallen niet onder de Opiumwet en zijn daarom niet verboden en op veel plekken te koop. ,,Toch is het onverstandig om het lachgas zo te gebruiken, gezien de risico’s die eraan kleven. 

Gevonden op Veluweland.nl

Joehoe, pannenkoeken van Stichting WIEL. Slagroompatronen zijn alleen maar gevaarlijk als iemand ze na gebruik laat slingeren en je er door op je gaffel gaat. Weet je wat ook gevaarlijk is? Oversteken zonder uit te kijken. Of vuurwerk afsteken. Of door een bos lopen waar wilde beren leven. Of je anaal laten penetreren met een Amsterdammertje.

Lezen we even mee, redactie?

In Nederland zijn het aantal meldingen van acute gezondheidsincidenten na lachgas gebruik zeer beperkt. In de praktijk gaat het bijna altijd om mengintoxicaties. Dan kun je denken aan mensen die lachgas combineren met grote hoeveelheden alcohol, GHB of andere downers die het verdovende effect van lachgas versterken.

Of was het stiekem toch een maniertje op met je website een beetje in google te scoren?

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *