Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Stop eens een steen in je doos

DoorRedactie

feb 18, 2022 , , , ,
Steen voor vagina

Nee hoor, geintje. Niet doen, al beweren sommige zweefteven iets heel anders. Want populair zijn ze wel edelstenen met een zogenaamd helende of spirituele werking. Een ogenschijnlijk onschuldige trend.

Kristallen

Nu waarschuwen artsen ertegen op Entertainment Daily . Vrouwen stoppen de kristallen in hun doos, knettergek natuurlijk. Het gaat hier om zogenaamde ‘yoni crystals’ die sinds een jaar in opmars en zijn te koop bij verschillende online seksshops en spirituele webwinkels. Niet bij ons, want wij doen niet mee aan dergelijke idiote sprookjes.

Ingebracht

Er wordt gesuggereerd dat de kristallen, wanneer deze worden ingebracht in de meisjesenvelop, een innerlijke balans veroorzaken, een beter orgasme geven, onregelmatige ongesteldheid verhelpen of zelfs traumatische ervaringen kunnen uitwissen. Daar is natuurlijk geen enkel bewijs voor, maar voor minder prettige bijwerkingen dus inmiddels wel.

Schimmel en sneeën

De apotheker Hoessein Abdeh zegt op de website Entertainment Daily dat de zogenaamde voordelen nergens op gebaseerd zijn. “De meeste artsen zijn het er over eens dat yoni crystals geen enkel voordeel hebben” aldus Abdeh. “De stenen zijn een niet-natuurlijke indringer voor de vagina. Dat is een groot risico. De stenen hebben een poreus oppervlak, daar kunnen bacteriën in ophopen en zorgen voor een bacteriële- of schimmelinfectie.”

“Om dezelfde reden kunnen er sneetjes in de vagina ontstaan, wat ook weer zorgt voor infecties en andere complicaties.”

De edelstenen zouden ook lastig schoon te maken zijn, wat zorgt voor nog meer risico op ophogende bacteriën. Oftewel: als je eraan denkt om een steen in je doos te stoppen, denk dan niet één, niet twee, niet drie maar tien keer na. Als je er dan iets wilt instoppen, keuze genoeg.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *