Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grootschalige actie ondermijning wietteelt

feb 18, 2022

Almere / Eemnes / Rotterdam / Putten / Diemen / Weesp / Zwanenburg – Dinsdag 15 februari vond een grootschalige ondermijningsactie plaats in de provincies Flevoland, Gelderland en Noord- en Zuid-Holland. De actie was gericht op twee hoofdverdachten, met als aanleiding de informatie die bekend was over de mannelijke hoofdverdachte. Hij zou zich bezig houden met witwassen van crimineel geld en omvangrijke wiethandel.

Maandenlang onderzoek

De actie komt voort uit een maandenlang onderzoek. Uit het onderzoek bleek dat de 36-jarige hoofdverdachte een onverklaarbaar inkomen heeft. Afgelopen jaar is zijn woning verbouwd, er staan dure auto’s voor de deur en de 30-jarige vrouw is eigenaar van vier paarden. De opsporingsteams zijn op dinsdagmorgen tegelijkertijd binnengevallen in woningen en bedrijven in Almere, Putten, Eemnes, Rotterdam, Weesp, Diemen en Zwanenburg.

Verdachten aangehouden

Tijdens de actie werden drie verdachten aangehouden. De twee hoofdverdachten, een man en een vrouw van 36 en 30 jaar, werden in hun woonplaats Almere aangehouden. Een derde verdachte, een man van 56 jaar, is aangehouden in zijn woonplaats Eemnes.Er werd bij de actie beslag gelegd op verschillende spullen, waaronder diverse voertuigen, een grote hoeveelheid contant geld en digitale gegevensdragers. Ook is er een vuurwapen in beslag genomen. Alle verdachten zitten vast en worden vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Politie gelooft er zelf niet in

Echt iedereen en zelfs de politie zelf weet het inmiddels wel: de oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over zoals we kunnen lezen in deze uitgebreide analyse van de politie zelf.