Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Stroomstootwapen gebruikt bij aanhouding

mrt 22, 2023
stroomstootwapen

Putte – Een agent heeft maandagavond 20 maart een 17-jarige jongen met onbekende verblijfplaats aangehouden op de Hogebergdreef. De jongen verzette zich zo hevig tegen de aanhouding dat de diender zijn stroomstootwapen gebruikte.

Drugs op zak

De verdachte werd rond 19.15 uur gecontroleerd omdat de agent vermoedde dat drugs op zak had. Hij sprak hem aan en vroeg hem of hij drugs bij zich had. Dat ontkende hij. Daarop deed de verdachte zijn jas open om te laten zien dat hij niks bij zich had. Daarop zag de agent toch iets dat mogelijk drugs zou kunnen zijn.

Politieauto

In eerste instantie liep de verdachte mee naar de politieauto. Maar toen de diender hem handboeien om wilde doen rukte hij zich los en zette het op een lopen. Hij luisterde niet naar de agent en de twee raakten in gevecht. Daarbij raakte de agent gewond. Hij was genoodzaakt zijn stroomstootwapen te gebruiken waarna hij de jongen kon aanhouden. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Drugs niet meer gevonden

De vermoedelijk zak met drugs gooide de jongen weg, deze is niet meer gevonden. De agent moest naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen aan zijn verwondingen.

Bron: politie.nl