Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Pink cocaïne gevonden in Roosendaal

mrt 21, 2023
Tucibi Roosendaal

Roosendaal – Agenten hebben maandag 20 maart na een melding van geluidsoverlast in een woning aan de Bandeliersberg verschillende soorten drugs in beslag genomen. De 41-jarige bewoner is aangehouden.

Melding geluidsoverlast

Agenten kwamen rond 1.45 uur bij de woning na meldingen van geluidsoverlast. Omdat er op dit adres vaker geluidsoverlast werd veroorzaakt gingen de dienders de woning binnen om geluidsapparatuur in beslag te nemen. Daarbij namen ze ook een met prikkeldraad omwikkelde honkbalknuppel in beslag.

Drugs

Ook zagen ze verschillende spullen liggen die mogelijk met de productie van drugs te maken hadden zoals een pers, een koolstoffilter en meerdere transformatoren. Er werd overlegd met het Openbaar Ministerie en later op de dag werd de woning onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. De pers, verschillende goederen gebruikt bij het kweken van wiet werden in beslag genomen.

Complete apotheek

Verder namen agenten onder andere verschillend hoeveelheden ketamine (enkele honderden grammen) amfetamine (ruim 20 gram), hennep (2 gram), GHB (10 ml) en MDMA (3 gram) in beslag. Opvallend was dat er op meerdere plekken in het huis roze poeder werd gevonden. Dat bleek Tucibi te zijn, ook wel pink cocaïne genoemd. In totaal werd daar ruim 194 gram van in beslag genomen. De bewoner is ingesloten voor verder onderzoek.

Over pink cocaïne

Tucibi of tusibi, tuci/tusi, pink panther of pink cocaïne is een roze poeder. Tucibi spreek je uit als 2C-B, maar het gaat om een andere drug. In het roze poeder worden verschillende drugs aangetroffen. Het gaat vaak om verschillende combinatie met wisselende hoeveelheden.