Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Tennisballen met drugs over bajesmuur Ibiza

aug 2, 2021

Ibiza – Tennisballen met drugs zoals cocaïne of hasj. Het Penitentiair Centrum van Ibiza ontdekte vorige week een oude methode om verdovende middelen naar gevangenen te smokkelen.

Bal gegooid

Er werd minstens één met drugs gevulde bal van buiten de gevangenis gegooid, maar deze bereikte de binnenplaats niet. Volgens de lokale krant, kwam de bal terecht in de zogenaamde “paseo de ronda”, een veiligheidsruimte tussen de buitenmuur van de Cas Mut-faciliteiten en de centrale kern van de gevangenis.

Camera’s

De gebeurtenissen zijn gedetecteerd door beveiligingscamera’s en wie er achter het gooien van de ballen zit en wie de mogelijke ontvangers zijn, wordt onderzocht.

Drugs of mobiele telefoons

Volgens gevangenisbronnen is het gooien van objecten van buiten de bajes om drugs of verboden objecten zoals mobiele telefoons te bezorgen niet nieuw, maar was het in onbruik. De Guardia Civil zou meewerken aan het interne onderzoek door de gevangenisbeveiligers om te proberen de persoon of personen die de ballen van de straat gooiden een gezicht te geven.