Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Tesla blijkt levensgevaarlijk

apr 13, 2021
Tesla pilScreenshot Trimbos app

Een Tesla pilletje dat in het circuit verkocht wordt als 2C-B blijkt de werkzame stof DOC te bevatten. Een waarschuwing is dus zeker op zijn plek. Trimbos waarschuwt gebruikers in haar app.

Nijmegen

Afgelopen zaterdagnacht werden zeven mensen in Nijmegen afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze hadden waarschijnlijk een Tesla’tje geslikt, met alle gevolgen van dien. Het gaat overigens weer goed met de zeven onwel geworden studenten.

‘Tesla’. Roze pil met breuklijn. Verkocht als 2c-b. Inhoud: DOC, ‘een stof waar je heel lang en heftig van kan trippen. Dit kan vaak leiden tot paniekaanvallen en zelfs ziekenhuisbezoek. Gebruik deze pil absoluut niet.’

TRIMBOS

Red Alert-app

Laura Smit-Rigter van het Trimbosinstituut laat weten dat de getoonde pil in de ‘red alert’-app, een app om pillen te screenen op gebruiksrisico’s, eerder al werd aangeleverd bij een van de testservices van Trimbos. Ze zegt tegen het AD: “Ik hoop maandag zekerheid te krijgen of de pil in Nijmegen dezelfde betreft. Dat zou wel mogelijk zijn”, houdt ze nog een slag om de arm of het inderdaad om dezelfde pil gaat.

Rode driehoek

In een app die veelvuldig wordt gedeeld, liet een van de medebewoners van de slachtoffers weten dat de ziekmakende pil rood is en driehoekig van vorm. ‘Deze pil is dus levensgevaarlijk. Van de politie hebben we de taak gekregen om dit zoveel mogelijk te verspreiden. Zouden jullie dit voor mij ook kunnen doorsturen, zodat er niet nog meer mensen in het ziekenhuis belanden?’, staat er verder in het bericht. 

Advies

Het dringende advies is om deze pil niet te gebruiken.

Tesla, levensgevaarlijk