Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

THC siroop zelf maken doe je zo

feb 7, 2024
THC siroop

Haal je koksmuts maar tevoorschijn, want we gaan de keuken in voor een hilarisch lekker avontuur: het maken van THC-siroop!

Zoetigheid met een kick

Eerst even een kleine introductie: THC-siroop is jouw nieuwe beste vriend als het gaat om zoetigheid met een extra ‘kick’. Het is als de Superman onder de siropen – gewoon op het eerste gezicht, maar met superkrachten! Deze siroop gebruik je als een zoete ninja in je thee, koffie, op pannenkoeken, of hey, waarom niet gewoon in een glas water voor die extra pizzazz!

Wat heb je nodig om deze magische drank te brouwen?

Niet veel! Een steelpan, een zeef, een kaasdoek (psst, check hier voor de perfecte kaasdoek) en een glazen pot of fles. En natuurlijk de hoofdingrediënten: water, plantaardige glycerine, suiker, en natuurlijk de ster van de show, fijngemalen wiettoppen. Oh, en vergeet je smaakmakers niet! Denk aan kaneel, kruidnagel, vanille, citroenschil… de lijst is eindeloos!

Laat de pret beginnen

Nu komt het leuke gedeelte: het bereidingsproces. Stap 1: Transformeer je wiettoppen met wat ovenliefde (ook bekend als ‘decarboxylering’). Stap 2: Meng water, suiker, en je smaakmakers, en laat het brouwsel koken tot het een zoete symfonie wordt. Stap 3: Voeg de wiet toe en laat het nog even pruttelen. Stap 4: Zeef het met je superhandige kaasdoek en voilà, je siroop is klaar!

Nu even serieus: gebruik deze siroop met mate, want hoewel het superlekker is, kan het ook best krachtig zijn. En niemand wil een siroop-kater, toch?

Jij weet nu hoe het werkt

Dus, voor je volgende huisfeestje of als je gewoon zin hebt in iets leuks, probeer dit recept uit! En als je nog wat wiettoppen moet fijnmalen, neem dan eens een kijkje bij Wapwinkel’s grinders voor het perfecte maalwerk.

En daar ga je, de weg naar THC-siroop meesterschap! Lach, kook, en geniet verantwoord!