Thee trekken van tampons om high te worden

Hoe bizar het ook klinkt, jonge Indonesiërs hebben een voor hun betaalbare manier gevonden om high te worden. Ze trekken thee van tampons en maandverband. 

De politie in Jakarta; Bekasi, West-Java; en Kudus, Midden-Java, heeft een aantal tieners opgepakt terwijl ze experimenteerden met ongebruikelijke methoden om in een roes te komen. Ze gebruikten hiervoor tampons en maandverband.

Hallucinaties

Adj. Sr. Comr. Suprinarto, het hoofd van het Central Java-hoofdstuk van het National Narcotics Agency, zei dat het chloor in het gekookte mengsel een gevoel van ‘high’ en hallucinaties veroorzaakt, vergelijkbaar met het gevoel dat werd ervaren bij het nemen van bepaalde drugs.

Uit de vuilnisbak

“De gebruikte pads die ze uit de vuilnisbak haalden, werden in kokend water gedrenkt en nadat ze waren afgekoeld dronken ze het spul,” zei Suprinarto, geciteerd op kompas.com.

Jimy Ginting, een pleitbezorger voor veilig drinken, zei dat het echter geen nieuw fenomeen was. In 2016 deden groepen tieners in Belitung, Bangka Belitung-eilanden en Karawang, West-Java hetzelfde.    

Geen wet

“Ik weet niet wie het allemaal is begonnen, maar ik wist dat het ongeveer twee jaar geleden begon. Er is tot nu toe geen wet tegen. Er is geen wet tegen deze kinderen die een mengsel van muggenspray en limonadesiroop gebruiken om dronken te worden, “vertelde Jimy zaterdag aan The Jakarta Post . Dus er is ook geen wet tegen het drinken van thee getrokken met gebruikte tampons.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *