Wapen en slagroompatronen in auto

Bij de controle van een auto op de Europalaan in het Brabantse Rijen heeft de politie afgelopen nacht wapens en een hoeveelheid lachgaspatronen (slagroompatronen) aangetroffen.

Tijdens hun surveillance zagen agenten rond 01.00 uur een auto half in de berm geparkeerd staan langs de Europalaan in Rijen. Zij controleerden de twee inzittenden en zagen dat er in de auto verschillende gaspatronen lagen, waarvan bekend is dat zij gebruikt worden voor het inhaleren van lachgas. Toen de agenten verder op onderzoek uit gingen troffen zij in een tas een pistool aan. Dit bleek bij nader onderzoek een zogenaamde Bibigun (nep vuurwapen) te zijn. Daarop werd een verdachte, een 24 jarige inwoner van Rotterdam, aangehouden. Bij zijn fouillering vonden de agenten nog een boksbeugel.

Nepvuurwapens zijn verboden

Een Bibigun wordt ook wel balletjespistool of airsoft wapen genoemd. Deze nep vuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. In Nederland zijn alle namaakvuurwapens verboden. Ook als ze groter of kleiner dan het echte wapen zijn of als ze een andere kleur hebben.
Het in bezit hebben van slagroompatronen is vanzelfsprekend niet strafbaar.

Levensgevaarlijke situaties

Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn. Bedenk dat de politie een nep wapen op straat vaak behandelt als een echt wapen en daarbij geen risico neemt. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden waarbij de politie misschien zelfs moet schieten. Iedereen met een nep wapen is strafbaar; ook jongeren worden strafrechtelijk vervolgd en de straffen kunnen oplopen tot negen maanden gevangenisstraf of een geldboete tot 20.500 euro.

Boksbeugel in auto in Rijen
Boksbeugel. Foto: politie

Bron: politie Gilze-Rijen

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *