Thuis blijven, maar toch op reis met truffels

Het zijn zware tijden, dat zal niemand ontkennen. Maar gelukkig zijn onze klanten niet zomaar uit het veld te slaan. Ze gaan namelijk gewoon op reis, met een truffel of paddo trip.

Verantwoord gebruik van Paddos en Truffels

Om de mooiste ervaringen van paddo’s en truffels te krijgen is het belangrijk dat je het gebruik van paddo’s en/of truffels van te voren moet plannen. Dit om je mentaal en fysiek voor te bereiden op de geestverruimende ervaring die je zult ondergaan.

Richtlijnen

Er zijn een aantal richtlijnen voor het gebruik van deze middelen waar zowel personen onder vallen die voor het eerst hallucinogene paddo’s en truffels consumeren en mensen die er nog niet veel ervaring mee
hebben. Als jij hier onder valt volg dan de regels zoals ze hieronder staan goed op.

En voor alle duidelijkheid toch nog even:Wij willen niemand aanzetten tot het consumeren van onze producten, doe je dit echter wel is dat geheel op je eigen verantwoordelijkheid en risico.

Voorbereidingen voor het consumeren

De minimum leeftijd voor de aanschaf van paddo’s en truffels is altijd 18 jaar geweest. Natuurlijk is het zo dat de één eerder volwassen is dan de ander. De leeftijdsgrens van 21 jaar vinden wij daarom toepasselijker.

Gezondheid

 • Gebruik alleen paddo’s en truffels als je gezond bent en geen psychische klachten hebt (bijvoorbeeld depressie) en/of bacteriële of virale ziektes (bijvoorbeeld verkoudheid/griep)
 • Een beginnersportie Paddenstoelen is niet meer dan 15 gram verse Paddo’s. Het droge gewicht is 1,5 gram
 • Paddo’s. Overschrijd deze hoeveelheid niet. Ook niet als het effect bij je vrienden al begint, maar nog niet bij
 • jou. Bij iedereen is de spijsvertering anders en ook de snelheid ervan.
 • Een beginnersportie Truffels is niet meer dan 10 gram verse Truffels. Bij 5 gram kan er al een prettig gevoel
 • ontstaan en bij 15 gram een goede trip. Overschrijd deze hoeveelheid niet. Ook niet als het effect bij je vrienden
 • al begint, maar nog niet bij jou. Bij iedereen is de spijsvertering anders en ook de snelheid ervan.
 • Gebruik ze niet in je eentje en het liefst samen met minimaal 1 persoon die al eerder paddo’s heeft gebruikt.
Magic Mushrooms

Voeding

 • Gebruik paddo’s en Truffels op een lege maag voor de beste werking. Wapwinkel raadt aan in ieder geval twee uur van te voren niet te eten. Langer is beter. Hierdoor kun je erop rekenen dat de effecten van de paddo’s en truffels binnen het uur (vaak al na een half uur) intreden.
 • Er moet meer dan voldoende water zijn voor iedereen.
 • Het voorradig zijn van (druiven)suikerhoudend drinken en/of snoep (geen chocolade!) is sterk aan te raden, al dan niet essentieel. Het tot je nemen hiervan is om de effecten van paddo’s en truffels te verminderen.

Omgeving

 • Neem paddo’s of truffels in een rustige omgeving. Sommigen willen het graag thuis doen, anderen liever in de natuur, weg van mensen. Paddo’s en truffels zijn geen party drugs. Dus een festival of een dancefeest in
 • een club zijn niet de beste omgeving.
 • De personen met wie je het gaat nemen moeten mensen zijn die je vertrouwd en die graag mag.
 • Zet je telefoon uit. In principe kunnen de meeste mensen niet rationeel reageren mocht iemand je opbellen met goed of slecht nieuws. Ook willen mensen nog wel eens de deurbel uitzetten als ze thuis zitten om niet door
 • onverwachte bezoekers te worden gestoord.
 • Doe het alleen omdat jij het wilt en laat je niet tegen je zin overhalen door anderen omdat zij vinden dat je het moet doen.
 • Zorg ervoor dat er iemand bij is die van te voren weet dat jij paddo’s of truffels neemt en zelf niet aan de paddo’s of truffels gaat of andere drugs neemt. De zogenaamde “sitter”.
 • Houdt de komende 12 tot 24 uur vrij van afspraken. Neem de tijd voor paddo’s of truffels. Het idee dat je bijvoorbeeld straks nog een trein moet halen levert vaak stress op en zo kun je niet genieten van al het moois.


Andere drugs

Combineer paddo’s en truffels nooit met andere drugs. Vooral niet samen met alcohol. Wij raden beginnende gebruikers af om cannabis tijdens paddo’s of truffels te gebruiken.

Tijdens het trippen

Drink voldoende water. Hoe leuk het effect van paddo’s en truffels ook is, je lichaam behandelt de werkzame stof (psilocybine) als gifstof. Je lichaam heeft water nodig om deze stof uit je lichaam te verwijderen. Let op: Het is
dus niet zo, dat als je geen water drinkt het effect langer blijft. Je lichaam zal dan alleen maar voorradig water uitje lichaam halen om de psilocybine te ontkrachten, met uitdroging als gevolg en een trip die net zo lang duurt als wanneer je wel voldoende water drinkt.
Combineer het dus niet met alcohol of andere drugs. Dit is belangrijk, daarom herhalen we het nog een keer.

Wisselende gedachte

Door het effect van paddo’s en truffels kunnen je hersenen in hoge snelheid van de ene gedachte naar de volgende schieten. In combinatie met alcohol blijven je gedachtes nogal eens in een “loop” hangen. Dit is absoluut niet
fijn en kan er voor zorgen dat je vrij gemakkelijk in een “bad trip” raakt. Hierover later meer. Tevens is alcohol verantwoordelijk voor een snellere uitdroging van het lichaam.

De reis

Ga mee naar waar de paddo’s of truffels je brengen. Een van de effecten van paddo’s en truffels is de geestverruimende werking. Dit betekent dat je zintuigen op een andere frequentie werken dan wanneer nuchter.

Je zult dus dingen ervaren die je zonder paddo’s niet opmerkt of die je gewoonweg niet realiseert. Dit kan wel eens beangstigend zijn, maar als je hierin meegaat, kun je er heel wat wijzer van worden.

Behoeftes

Iedereen om je heen heeft een andere achtergrond en is dus in feite anders. Hierdoor is de trip van iedereen ook verschillend en dus ook de behoeftes. De een wil graag veel praten, terwijl een ander juist graag stil is. De een wil

graag vrijen en een ander wil helemaal niet worden aangeraakt. Houdt hier rekening mee. Nu zie je ook waarom het belangrijk is om mensen om je heen te hebben die je vertrouwd.

Golfbeweging

Het effect van paddo’s en truffels beweegt zich in een soort van golfbeweging. Dit is ook te merken in de ervaring van de sterkte van het effect. Het zal dus opeens gebeuren, na een uur al bijvoorbeeld, dat je denkt dat het effect aan het verminderen is. Eet dan niet meer paddo’s! of truffels Na slechts een paar minuten zal het effect opeens weer toenemen in sterkte zonder dat je er iets voor hebt hoeven te doen.

Bad trip

In het geval dat een vriend toch een bad trip krijgt:

Als je de regels zoals ze hierboven staan goed opvolgt zal de kans op “fout gaan” echt heel erg klein is. Maar het kan gebeuren dan iemand anders uit je groep zich niet aan deze regels heeft gehouden en zich slecht gaat voelen, sterk paranoïde wordt,zich irrationeel en/of erg angstig gaat gedragen. Dan staat hieronder hoe je hier het beste mee omgaat. Wanneer er een sitter aanwezig is dan is dit de aangewezen persoon om zich over je vriend te ontfermen.

Zoek een rustige plek op en zorg ervoor dat de vriend comfortabel kan zitten of liggen en rustig ademhaalt.

Er moet te allen tijde iemand bij je vriend blijven. Dus ook niet alleen op een kamer laten. Het is belangrijk dat je vriend zich niet aan zijn lot over gelaten voelt.

Vruchtensap

Nu komt vruchtensap en snoep van pas. Geef je vriend er zo veel van dat het tot zich nemen veel tijd in beslag neemt. Binnen tientallen minuten zullen de effecten van de paddo’s en truffels merkbaar ik kracht afnemen.

De bad trip duurt praktisch altijd even lang als een ‘reguliere’ trip zou duren. Het gaat dus vanzelf weer over en dat moet je de vriend duidelijk maken. Dit proces is dus te versnellen door zoetigheid in te nemen.

Als je hierna van mening bent alles te hebben gedaan wat je kon en denkt dat het beste is dat je vriend professionele hulp krijgt, dan zul je de telefoon moeten gebruiken en 112 moeten bellen. Het is belangrijk dat je duidelijk en eerlijk verteld welke substanties je vriend heeft gebruikt. Zeker als het combinaties zijn van verschillende middelen.

Hulpverlening

Hulpverlenende instanties zullen alleen maar dankbaar zijn voor je eerlijkheid, de behandeling wordt hierdoor een stuk makkelijker. Het gebruiken van drugs is in Nederland niet strafbaar.


Truffels of paddo’s?

Het verschil tussen truffels en paddo’s is maar heel klein. Toch even wat feiten op een rij:

 1. paddo’s bevatten meer werkzame stoffen
 2. truffels mogen wel ver verkocht worden
 3. er zijn meer soorten paddo’s dan truffels

Wanneer je kiest voor truffels dan heb je ze na bestellen de volgende dag in huis en kan je meteen je trip starten als je dat wilt. Bij paddo’s is dat anders omdat de Nederlandse wet verbiedt om verse paddo’s te verkopen. Je moet dan eerst een kweekset kopen en tenminste drie weken geduld hebben voor je je eerste trip kunt ervaren. Uiteraard is het wel weer handig dat je dan drie weken hebt om je trip zorgvuldig te plannen!

Meer informatie

Meer informatie is onder andere terug te vinden op www.paddokweek.nl
Voor verdere informatie kun je 24 uur per dag (anoniem) contact opnemen met de drugsinfolijn:
Bel 0900-1995 (€ 0,10 p/min)

Truffels bestellen

Truffels zijn eenvoudig online te bestellen. Er zijn een aantal soorten en bij iedere soort hoort een specifieke eigenschap. Deze eigenschap is van toepassing op de fysieke of psychische ervaring tijdens de trip.
Informeer jezelf op de uitgebreide pagina’s over truffels bestellen.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.