Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Tilburger opgepakt met wapen, cash en drugs

jun 14, 2022
Politie, boeien

Het is eigenlijk te gek voor woorden dat die blauwe petten nu cash al in één woord noemen met drugs en wapens. Alsof het bezit van cash geld meteen een strafbaar feit is. Dat alleen criminelen nog met cash op zak lopen. Goed dat gezegd hebbende, ze hebben weer een trofee in Brabant.

31 jarige Brabander

De politie hield zondag 12 juni een 31-jarige Tilburger in zijn woonplaats aan voor onder andere verboden wapenbezit, het overtreden van de Opiumwet en witwassen. De man zit vast en wordt door agenten verhoord.

Een melding

De politie ontving zondagmiddag 12 juni een melding dat iemand, in de Tilburgse wijk Korvel, in het bezit zou zijn van een vuurwapen. De politie startte direct een onderzoek en hield zondagavond een 31-jarige Tilburger in zijn woonplaats aan. In de woning van de verdachte vond de politie onder andere softdrugs, luxe sieraden, een vuurwapen en meer dan 10.000 euro contant geld. De man zit vast en wordt door politiemensen verhoord. De Tilburger is onder andere aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet, witwassen en verboden wapenbezit.

Hoeveelheid

Kijk, wel noemen dat het 10.000 euro cash betrof, er een vuurwapen was en dat er luxe sieraden waren, maar dan ook stoer zijn en doorpakken over die ‘softdrugs’. Nu zouden de lezers van de persberichten zomaar kunnen denken dat het hier gaat om drie gram wiet dat in beslag is genomen.
En als dan straks tijdens de rechtszaak blijkt dat het geld afkomstig is van een contant verkochte auto, de sieraden van zijn vorige maand overleden oma waren en het pistool een balletjespistool blijkt te zijn dan is de 31 jarige Tilburger mooi te kak gezet.