Tilburgs onderzoek leidt naar Belgisch drugslab

Tilburg / Diksmuide – Een in Tilburg gestart rechercheonderzoek heeft dinsdagavond 9 juli 2019 geleid tot het ontdekken door de Belgische politie van een drugslab in het Diksmuide (B). Inmiddels zijn in verband hiermee zes verdachten aangehouden.

Synthetische drugs

In Tilburg startte naar aanleiding van binnengekomen informatie een rechercheonderzoek naar een groepering die zich bezig zou houden met de productie van synthetische drugs. Hierbij kwamen de speurders uit bij een locatie van een mogelijk drugslab in het Belgische Diksmuide.  Hierna is in nauwe samenwerking met de Belgische politie een verder onderzoek ingesteld.

Ontdekking

Dinsdagavond kwam het onderzoek in een stroomversnelling nadat in Nederland een 54-jarige man uit Nijmegen werd aangehouden die zakken vervoerde vanuit België naar Nederland die afkomstig waren uit  het vermoedelijke Belgische drugslab. Hierna werd door de Belgische politie in de kelder van een café in Diksmuide inderdaad een drugslab ontdekt. De gracht achter het horecabedrijf werd kennelijk gebruikt als is afvoer en is daardoor zwaar vervuild. Het veilig ontmantelen van het laboratorium nam geruime tijd in beslag. Diverse ketels en grondstoffen werden in beslag genomen. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er aan drugs werd geproduceerd. Het gaat vermoedelijk om amfetamine en / of XTC..

60 jarige uitbater

De uitbater, een 60-jarige man, en twee mannen uit Nijmegen werden aangehouden. Gisteren zijn in verband met dit drugslab nog twee arrestaties in België verricht. Het gaat om een man en een vrouw uit Oisterwijk, beiden 53 jaar oud.  Het onderzoek naar de betrokkenen wordt voortgezet.

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *