Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Tilburgse Toontje naar laatste rustplaats

aug 12, 2022

Afgelopen woensdag is de -net als zijn vader- doodgeschoten crimineel Toon Damen jr. , alias Toontje, In Tilburg naar zijn laatste rustplaats gebracht. In de stoet reed onder meer een Hummer-limousine. Naast deze limousine reden er veel motoren mee in de begrafenisstoet.

Afscheid

‘Toontje’ Damen jr. (37) werd naar de kerk in Tilburg gereden voor een laatste afscheidsdienst. De veroordeelde crimineel werd in de nacht van dinsdag 2 augustus doodgeschoten voor zijn huis aan de Borselestraat. In 2012 onderging zijn vader al hetzelfde lot.

Motief

Damen junior zat toen vast in de bajes voor het doodschieten van zijn oude jeugdvriend Flavia Fadda. Die schietpartij ontstond na een ruzie om een vrouw. Toen Toontje ontslagen werd uit de lik ging hij meteen op de vlucht, uit angst voor revanche. En niet voor niets, want in 2016 werd er in Kaatsheuvel al een poging gedaan om hem het leven te ontnemen. Het bleef altijd onduidelijk wat het motief was van deze aanslag.
Nadat Toontje de voorwaarden van zijn voorlopige vrijheid schond door het doorknippen van zijn enkelband, moest hij weer een aantal maanden terug de cel in. Eind 2019 was ‘Toontje’ Damen junior nog verdachte van betrokkenheid bij een schietpartij in een café in Breda. Hij werd toen alleen veroordeeld voor mishandeling.

Foto: Booklimoonline.com