Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vismeel als verstopplek 300 kilo cocaïne

aug 12, 2022

Ananas is uit, vismeel is in. De Douane heeft donderdag 11 augustus zes grote bundels met in totaal 300 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. De verdovende middelen zaten verstopt in een container met vismeel.

Van Chili naar Rotterdam

De container was per schip vanuit Chili naar Rotterdam gebracht. De container was bestemd voor een bedrijf uit Amersfoort. Dit bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

HARC-team

Het HARC-team, een inmiddels 26 jaar oud* samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek.

De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Beeld: Openbaar Ministerie

Het HARC team is een 26 jaar oud team. Als je daar vanaf het begin bijzat dan kan je bijna je hypotheek afbetaald hebben dankzij het feit dat drugs strafbaar is

Redactie

War on drugs zorgt voor meer criminaliteit

Door de inzet van justitie wordt de hele handel en productie ernstig onder druk gezet. Criminelen willen nu eenmaal niet gepakt worden, maar de schoorsteen moet wel blijven roken. Voor veel criminelen rest er dan niets anders om te verharden om zo hun eigen hachje veilig te stellen. Ze worden dus alleen maar crimineler omdat justitie harder op ze jaagt dan ooit en niet omdat de drugscriminelen verharden zoals justitie ons wil doen geloven.

Zinloze oorlog tegen drugs

Wij schrijven al sinds jaar en dag over deze compleet zinloze oorlog. Wil je weten hoe het écht zit? Klik dan HIER.