Tot 50 militairen ontslagen voor drugsgebruik

Nederlandse militairen staan graag voorop in “war on drugs”. Vele miljoenen wordt er in deze zinloze oorlog waarbij onze marine fregatten in verre oorden op jacht gaan naar drugs bijvoorbeeld. Maar als die militairen de drugshandel zelf in stand houden is dat opmerkelijk te noemen.

De krijgsmacht ontslaat jaarlijks namelijk tussen de dertig en vijftig militairen voor harddrugsgebruik. Dit schrijft De Telegraaf op basis van een schatting van het ministerie van Defensie.

In 2017 kregen 31 pang pang roepers strafontslag wegens drugsgebruik. Over andere jaren bestaan geen harde cijfers. Verslavingsdeskundige Dick Trubendorffer zegt in de krant dat het drugsgebruik waarschijnlijk veel hoger ligt, omdat één op de tien Nederlanders met verslavingsproblemen kampt. „Bij defensie is dat niet anders”, zegt hij. Land-, lucht- en zeemacht zijn in totaal 40.000 man groot.

De krijgsmacht hanteert een zerotolerancebeleid voor harddrugs, maar een woordvoerder van het ministerie zegt in de wakker krant dat er niet structureel wordt getest. 

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *