Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

FNV doet een Zwarte Pietje met staking PostNL

dec 13, 2018

Het hele land staat op zijn (terecht) op zijn kop als er precies op de dag van de aankomst van Sinterklaas protesten plaatsvinden tegen Zwarte Piet. En nu wil FNV precies hetzelfde doen door PostNL bezorgers net voor de Kerst te laten staken.

PostNL stapt daarom naar de rechter om de door FNV aangekondigde kerststaking verboden te krijgen. Zo’n staking zorgt voor onevenredig grote schade voor klanten en PostNL zelf, zegt het postbedrijf.

Momenteel onderhandelen vakbonden FNV, BVPP, CNV en VHP2 sinds een maand over een nieuwe cao voor de 17.000 tot 18.000 pakketbezorgers en postmedewerkers die niet bezorgen. De FNV is echter ontevreden over de houding van PostNL en dreigde vorige week met acties rond de kerst. De bond eist onder andere vijf procent loon er bij en minder werkdruk, maar stelt dat PostNL weigert met tegenvoorstellen te komen. 

Later deze week zal de FNV bekend maken wanneer de staking plaats zal gaan vinden, maar PostNL wacht niet tot de oproerkraaiers van FNV met die mededeling komen. Het postbedrijf vreest voor een groot omzetverlies en reputatieschade als de acties doorgaan. Het heeft een kort geding aangespannen dat morgenmiddag dient bij de rechtbank Den Haag.