Truffels duurder, Magic truffels niet

DoorFlappie

okt 30, 2017 #duurder, #Magic, #truffel

Nu de feestdagen voor de deur staan lonken veel mensen naar lekkere truffels op het menu. Maar dan moeten ze wel enigszins betaalbaar zijn en dat lijkt niet het geval. De truffels worden duur. Een truffel zo groot als een golfbal kost rond de 3000 euro.

Normaal gesproken trekken liefhebbers van de witte truffel in de herfst hun portemonnee voor wat geschaafde verse truffel op de risotto of pasta. Alleen in september tot december zijn ze vers beschikbaar en dus schaars. De zoektocht naar het zwarte goud– vaak door varkens of speciaal getrainde honden – is nogal arbeidsintensief. En daarmee is de truffel sowieso niet erg goedkoop te noemen.

Door de zeer droge herfst en de heetste zomer in 60 jaar is er amper nog een truffel te vinden en dat uit zich in de prijs. De prijzen van witte truffels liggen nu rond de 4.500 dollar per kilo. Vorig jaar lag dat bedrag nog rond de 2.500 dollar per kilo.

Gelukkig hoeven de liefhebbers van verse Magic truffels zich geen enkele zorg te maken want deze truffels kunnen wel gewoon gekweekt worden en blijven dus goed betaalbaar. Maar of deze truffels ook goed vallen als je ze over je pasta schaaft, valt te betwijfelen…

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *