Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Truffels enorm in opmars als thuis party drug

nov 13, 2018
Magic Truffels Atlantis

update 25/10/2023: zijn truffels drugs?

Magic truffels gaan het helemaal worden deze winter. De opmars van deze populaire en volstrekt legale party drug lijkt niet meer te stuiten. En gelukkig hoef je er niet zelf voor het bos in.

Sclerotium

Wat in de volksmond truffel of magic truffel wordt genoemd, is eigenlijk een sclerotium. Sclerotium is een samenvoeging van myceliumdraden (schimmeldraden). Deze draden bevinden zich, in tegenstelling tot de bekende paddo, onder de grond. Door een temperatuurdaling en vochttoename (dauw) ontstaat er een ideaal klimaat waaruit een paddenstoel kan groeien. Is het klimaat nog niet ideaal dan vormen de myceliumdraden een sclerotium; de truffel.

Psilocybine

Deze truffel wordt gevormd om voedingsstoffen op te slaan en dient als een buffer zodat hieruit, wanneer het klimaat wel ideaal is, zich een paddenstoel kan ontwikkelen. De magische truffel bevindt zich onder de grond en bezit de werkzame stoffen psilocybine en psilocine.
Psilocybine wordt in het lichaam omgezet naar psilocine. Psilocine is een hallucinogene stof die effect heeft op de serotoninehuishouding in de hersenen. Serotonine is een stof in de hersenen die signalen omtrent zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust opvangt. Psilocine, een geclassificeerd entheogeen alkaloïde, zorgt voor een ‘magische’ invloed op deze serotoninehuishouding.
Hierdoor ontstaat de bekende hallucinogene trip, waarbij de gebruiker verschillende soorten kan ondergaan, afhankelijk van het soort Magic Truffel dat je neemt. En de hoeveelheid bepaalt de duur en de intensiteit van de trip.

Soorten truffels

De momenteel bekende Magic Truffel soorten zijn:

  • Dutch Dragon
  • Atlantis
  • Tampanensis
  • Mexicana
  • Mushrocks
  • Dragon’s Dynamite
  • Hawaiians

Welke sterkte

De invloed van de magic truffel staat op onze website aangegeven, zodat je makkelijker kunt kiezen. Uiteraard dien je als beginnend truffel gebruiker eerst de nodige informatie tot je te nemen.

Onderscheid

De sterkte van de magic truffel heeft invloed op verschillende factoren. Daarom kan je een magic truffel kiezen op sterkte van:

  • Body effect
  • Brain effect
  • Energy effect
  • Visual effect
  • Algemene sterkte

Trips kunnen namelijk best heftig vallen. Wij adviseren bovendien altijd de aanwezigheid van een sitter; dat is iemand die zelf niets neemt, maar tijdens je trip een oogje in het zeil kan houden en je indien nodig gerust kan stellen.

Truffels drugs

We kregen de vraag of truffels drugs zijn. Het classificeren van psilocybine-houdende truffels als “drugs” kan afhankelijk zijn van de juridische en culturele context. Psilocybine-houdende truffels bevatten psychoactieve stoffen, zoals psilocybine, die hallucinogene effecten kunnen veroorzaken wanneer ze worden geconsumeerd. In veel landen en jurisdicties worden deze truffels beschouwd als illegale drugs vanwege hun psychoactieve eigenschappen. In Nederland is de handel in- en het bezit van magische truffels niet strafbaar, dus in die zin zou het dan geen drugs zijn.