Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Trustpilot lokt bedrijven in de val

Review oorlog

update 30 mei: telefonisch niet te bereiken
update: laster mag van Trustpilot

Als je als bedrijf niet meedoet aan allerlei betaalde review websites dan loop je uiteindelijk toch zachtjes de fuik in. Wij vertikken het al 20 jaar om tegen betaling onze reviews terug te lezen op internet. En als je bij Trustpilot dan voor alles en nog wat wordt uitgemaakt, dan zijn ze onbereikbaar.

Schelden

Anoniem schelden, of zelfs zeggen dat mensen zijn overleden door het gebruik van een product van ons, het kan allemaal op Trustpilot. En we kunnen ons niet verdedigen want alleen als je betaald meedoet met die club dan kan je als bedrijf reageren.

Wat is er aan de hand?

We lezen het onderstaande in de richtlijnen voor de reviewers op Trustpilot:

Houd het netjes. We verwachten dat je je respectvol opstelt op ons platform. Dus houd het netjes. Deel niets dat schadelijk, haatdragend, discriminerend, lasterlijk of obsceen is. Lieg niet, intimideer niet, chanteer niet, bedreig niemand en doe niks illegaals.Hier vind je onze tips voor het schrijven van een goede review.

En dan zien we vervolgens een reactie als deze:

Duizend keer gemaild geen reactie
Duizend keer gemaild geen reactie. Hier nooit bestellen! Ze klauwen je geld en sturen niks op. Bedrijf wordt gerund door holbewoners ofzo

LINK

Of deze:

mijn zoon is overleden na inname van…
mijn zoon is overleden na inname van een fatale dosis salvia die verkocht was door wapwinkel.nl

LINK naar deze laster

Of net zo erg:

kk winkel
kk winkel. dom personeel met domme opmerkingen over domme producten

LINK

Geen enkele controle

Er is dus geen enkele controle door Trustpilot medewerkers op de ingediende reviews. En als die controle wél plaatsvindt, dan is deze van inferieure kwaliteit. De enige manier om als bedrijf onder deze laster uit te komen is door betaald mee te doen met die complete review onzin van ze.
Nergens op de website kan je aangeven dat je absoluut niets van je bedrijf op die website wilt, of ook maar enige link naar het indienen van een klacht.

Echtheid

Er is geen controle op de echtheid van de meldingen. Geen ordernummers, de namen van de mensen die zich klant noemen zijn in 99% van de gevallen op geen enkele wijze in ons klantenbestand terug te vinden. Niets duidt er op dat alle ernstige aantijgingen ook daadwerkelijk door echte klanten zijn gedaan. En daardoor kunnen wij ons vermoeden dat het hier zielige concurrenten betreft niet onderdrukken. Concurrenten die overigens in zeer korte tijd overdreven veel positieve Trustpilot reviews bij elkaar sprokkelden.

Veel negatieve reviewers plaatsten 1x een review en kwamen verder nooit meer op Trustpilot

Redactie

20 jaar

Wapwinkel timmert al 20 jaar aan de weg. Als we zo’n slecht bedrijf waren dan zou het bij Google slechte reviews regenen, maar dat is zeker niet het geval. Je trapt ons team dan ook volop op het hart, want wij zetten ons met zijn allen dag na dag en vaak zelfs in het weekend, voor de volle 100% procent in om onze klanten te bedienen, te helpen en blij te maken.

De enige methode

Rest ons de enige methode om ons te verdedigen tegen deze laster, is het zelf schrijven van een artikel over Trustpilot. Inmiddels zijn we nog veel meer aan het verzamelen over deze website en hebben we ook andere partijen ingelicht. We behouden ons het recht voor om hier op een later tijdstip uitgebreid op terug te komen. Wij laten ons niet met de rug tegen de muur zetten, voor alles uitmaken en vals beschuldigen.

Trustpilot leest mee

We weten dat jullie meelezen van Trustpilot want toen we eens een artikeltje plaatsen over het kopen van reviews, waren jullie er al de kippen bij om je beklag te doen. We hopen nu ook op een reactie zodat we voorgoed van jullie website verlost zullen zijn.

Iets leuks te reviewen over Wapwinkel? Doe dat dan op Google, maar vermijd websites die oneerlijke spelregels bedenken over regeltjes die ze bedenken niet handhaven.
Iets minder leuks op je hart? Vertel het ons en we lossen het op. Koste wat kost.

Update 27 mei 2023

Klaarblijkelijk gaat Trustpilot echt over lijken en laten ze zelfs na klachten een review waarin ons bedrijf indirect beschuldigd wordt van een dode, gewoon staan. Het zal toch niet zo zijn dat we, nadat we dit uitgebreid met de media zullen delen, ook nog eens naar de rechter moeten?

Als je een review wilt marken als in strijd met de richtlijnen, dan moet je verplicht een account aanmaken. Dat gaat niet gebeuren.

Update 30-mei

We hebben een dag of drie gepoogd Trustpilot telefonisch te bereiken maar zonder succes. Het bedrijf lijkt er op uit te zijn om het klagers zo moeilijk mogelijk te maken op deze manier. Je wordt steeds verwezen naar allerlei webformulieren waarop of niet gereageerd wordt, of stoïcijns wordt medegedeeld dat het niet in strijd is met hun regels.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *