Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Twee keer achter elkaar onder invloed

Rijden onder invloed

Vogelenzang – Een 23-jarige man uit de gemeente Noordwijk is in de nacht van 23 op 24 mei tweemaal staande gehouden in Vogelenzang voor rijden onder invloed. De man werd bij de tweede keer aangehouden en inmiddels is hij heengezonden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Speekseltest geweigerd

Rond 02.20 werd de man staande gehouden aan de Bekslaan in Vogelenzang. Omdat hij een speekseltest en blaastest weigerde, werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar werd bloedonderzoek verricht op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen. De man kreeg een rijontzegging en werd rond 04.20 uur heengezonden.

Opnieuw achter het stuur

De bestuurder trok zich echter niets aan van zijn rijontzegging. Rond 05.00 uur werd hij namelijk opnieuw rijdend gezien op de Vogelenzangseweg in Vogelenzang. Hierop werd de man aangehouden wegens rijden onder invloed en rijden tijdens een rijontzegging.

Het OM gaat zich verder buigen over de afdoening.

Rijden onder invloed van verdovende middelen

Drugs in het verkeer zijn absoluut taboe. Dit geldt voor alle hard- en softdrugs. Dus ook voor ‘partydrugs’ als XTC en amfetamine. Rijden onder invloed van drugs levert een gevaar op voor de verkeersveiligheid waarbij de bestuurder, inzittenden en overige weggebruikers het risico lopen (ernstig) gewond te raken. De politie kan drugsgebruik aantonen via een speekseltest en/of bloedonderzoek. U moet hier als verdachte bestuurder medewerking aan verlenen.

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *