Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Twee mannen aangehouden voor witwassen

Witwassende mannen aangehouden door de FIOD

Op 14 maart heeft de FIOD twee mannen van 53 en 43 uit Amsterdam en de Gemeente Westerkwartier aangehouden. Zij worden verdacht van witwassen, handel in verdovende middelen en valsheid in geschrift. Hun woningen zijn doorzocht en daarbij is beslag gelegd op administratie, telefoons, laptops, drie auto’s en een contant geldbedrag van 59.000 euro.

De zaak begon op Schiphol

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart in 2020 nadat de Douane op Schiphol de 43-jarige man controleerde, waarbij een geldbedrag van ruim 36.000 euro werd aangetroffen. De man kon voor dit geld geen sluitende verklaring geven. Onderzoek van zijn bankgegevens liet zien, dat er veel contante stortingen werden gedaan die niet verklaard konden worden door de inkomsten van de man.

Verdovende middelen

Uit zijn twee inbeslaggenomen telefoons kwam informatie naar voren dat de man zich vermoedelijk bezighield met de handel in verdovende middelen. Het opsporingsteam vermoedt dat de man verdovende middelen verpakte in alledaagse voorwerpen en deze in pakketten verzond naar Dominicaanse Republiek.

Geprepareerde koffers

Mogelijk prepareerde hij ook koffers die door passagiers werden meegenomen naar de Dominicaanse Republiek. Samen met zijn broer, een 53-jarige verdachte, verzorgde hij mogelijk ook pakketten met auto-onderdelen voor een verdovende middelen-lijn naar IJsland. Zij stopten vermoedelijk ook valse facturen bij de zending om deze zo regulier mogelijk te doen overkomen.

Bron: Fiod

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *