Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Razzia in Spijkenisse, want personeel genoeg

DoorRedactie

mrt 27, 2023 , ,
Razzia Spijkenisse

Spijkenisse – Op donderdag 23 maart werd in Spijkenisse een integrale controle in samenwerking met verschillende partners uitgevoerd volgens de TFOC-aanpak. Hiermee pakken we gezamenlijk de georganiseerde criminaliteit en ondermijning in de transportsector aan.

Rotterdamse haven

De Rotterdamse haven levert een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie en vormt een omvangrijk knooppunt tussen Nederland en de rest van de wereld. Het havengebied met alle inkomende containers vanuit de hele wereld heeft verschillende wegen welke de haven met de rest van Europa verbindt. Hiervan is de snelweg A15 de grootste doorvoerroute. De gemeente Nissewaard ligt langs deze snelweg en is de eerste stad buiten het havengebied Europoort.

TFOC

Helaas worden niet alleen legale maar ook illegale goederen, zoals drugs en wapens vervoert. Deze vorm van criminaliteit brengt geweld met zich mee en ondermijnt de transportsector en de overheid.

Om dit tegen te gaan is er onder de vlag van het programma TFOC (Transport Facilitated Organized Crime) van de Landelijke Eenheid speciale aandacht voor het bestrijden en voorkomen van georganiseerde criminaliteit in de transportsector.

Resultaten van preventie en controle

De TFOC-aanpak faciliteert een samenwerking tussen verschillende overheidsdiensten en de sector. Afgelopen donderdag werd op het industriegebied / bedrijventerrein Halfweg – Molenwatering in Spijkenisse deze integrale controle uitgevoerd. Daarbij werden vrachtwagens gecontroleerd, maar werd vooral het gesprek met de chauffeurs aangegaan tijdens een kop koffie. Er werd besproken hoe de chauffeurs werken, of ze signalen van ondermijning in hun branche kunnen herkennen, etc. Daarnaast werden transportbedrijven bezocht waar preventiegesprekken met ondernemers plaatsvonden. Door signalen vroegtijdig te herkennen, kunnen we namelijk samen de transportbranche weerbaarder maken tegen criminele inmenging.

Signaal

Tijdens de actiedag hebben verschillende partijen veel informatie verzameld en hun netwerk uitgebreid. Informatie die in andere onderzoeken wellicht het ontbrekende puzzelstukje kan zijn. Daarnaast hopen zij een duidelijk signaal aan iedereen die in de transportsector werkt af te gegeven. De overheid werkt gezamenlijk aan een veilige en integere Rotterdamse Haven, waar geen ruimte is voor ondermijnende (drugs)criminaliteit.

Strong Logistics

Onder de naam Strong Logistics werkt politie samen met de branche, Openbaar Ministerie, Douane, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en gemeenten aan het weerbaar maken van chauffeurs, ondernemers en andere belangrijke spelers in de logistieke sector tegen criminele inmenging. Deze aanpak, de TFOC-aanpak, wordt in heel Nederland toegepast. De integrale aanpak is een initiatief van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid en het Landelijk Parket samen met de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland. Hierbij is vooral de samenwerking tussen publieke partijen met bedrijven uit de transportsector essentieel.

Bron en foto: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *