Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Twee woningen 020 op slot door wiet

jan 8, 2021
kwekerijWietkwekerij, geen hennepkwekerij. Foto van Pixabay

Ferm en kordaat optreden van de burgemeester Halsema van Amsterdam doet erger voorkomen. Femke heeft de stad weer een stukje veiliger gemaakt door twee woningen te sluiten.

Zuidoost

Twee woningen in Zuidoost en Centrum zijn op last van burgemeester Halsema gesloten vanwege het overtreden van de opiumwet. In een onbewoonde woning aan de straat Emanzana in Zuidoost vond de politie een professionele wietkwekerij en werd bovendien de stroom illegaal afgetapt.

Brouwersgracht

Bij de tweede woning aan de Brouwersgracht was de politie bezig met een onderzoek op spookbewoning. Dat werd een toevalstreffer, zoals vaak gebeurt bij de politie in de hoofdstad. De personen die ingeschreven stonden, waren niet de feitelijke bewoners. In de woning werd door de politie een ‘handelshoeveelheid’ drugs gevonden, een grote hoeveelheid cash en attributen voor de verwerking en verpakking van drugs zoals een vacuümmachine en een weegschaal.

Beide woningen zijn op grond van de Wet Damocles voor de duur van drie maanden gesloten wegens ‘een gevaar op de openbare orde’. Amsterdammers kunnen weer rustig slapen, alles is weer beter nu.