Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wappen tijdens Corona

jan 8, 2021
Condoomkapje

Een ethische vraag is het natuurlijk wel, of je kunt wappen tijdens de corona crisis. De meningen zullen erover verdeeld zijn. Laten we eens kijken naar de mogelijkheden en de daaraan verbonden risico’s.

Veiligheid

Veiligheid staat bij wappen sowieso altijd zeer hoog in het vaandel. De kans dat een wapfeestje op seks uitdraait is relatief groot te noemen. En de kans op een SOA is immers groter als je met wisselende partners seks hebt. Daarnaast moet je er natuurlijk niet aan denken om iemand zwanger te maken of om zelf zwanger te worden. Het gebruik van condooms is daarom heel normaal bij mensen die aan partnerruil doen. Maar een condoom beschermt je niet tegen corona.

Tegen Corona helpt een condoom niet, wel tegen een SOA

Mondkapjes

Het dragen van mondkapjes tijdens het wappen lijkt ons volslagen onzin. Je bent immers toch in dezelfde ruimte en dicht bij elkaar als je aan het wappen bent. En als het tot seks komt dan zal het mondkapje meteen vergeten worden. Het enige dat zin heeft is testen.

Plannen

Als je jezelf laat testen om te weten of je besmet bent met Covid19 en de uitslag is negatief dan zou je als je tussen het testen en je date niet meer in de buurt van mensen moeten komen om veilig te kunnen daten. Maar dat geldt dan natuurlijk wel voor alle vier de partners. Haast niet te doen dus.

Sneltest

Een sneltest ondergaan lijkt nog op het meest veilige als je tijdens de corona crisis toch wilt daten. ‘Sneltest’ is een verzamelnaam voor testen die op een andere manier testen op corona en sneller een uitslag hebben. Sommige testen zijn iets minder gevoelig dan de reguliere PCR-testen. De overheid test op dit moment met de volgende sneltesten:

  •  LAMP-test. (Loop mediAted isotherMal amPlification): deze test is ook een PCR-test, maar hij heeft minder tussenstappen dan de reguliere PCR-test. De test kan daardoor sneller een uitslag geven. Deze test is net zo gevoelig als de reguliere PCR-test.
  • Antigeen sneltest. Dit is een test die aantoont of er viruseiwitten in neus- en keelslijm zitten. Ook deze test kan snel een uitslag geven. De test is minder gevoelig dan de PCR- of de LAMP test, daarom wordt nog onderzocht of deze test ook gebruikt kan worden voor mensen zonder klachten;
Sneltest Covid19

Veiligst

Het veiligst in deze tijd laat zich natuurlijk raden. Dat is even niet daten, maar gewoon lekker samen wappen. Als je zeker niet door vreemden besmet wilt worden tijdens een date dan is de enige oplossing om het uit te stellen. Uitstel totdat de meerderheid is voorzien van een vaccin en corona vrijwel is uitgebannen.

Meer over swingers, partnerruil en daten op deze website. Daar vind je gelijkgestemden die ook wel in zijn voor een wapfeestje.