Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

U vervoert 8 ton cash en 10 kilo cocaïne, mag dat?

mei 1, 2020
8 ton cashFoto: Politie

De politie heeft in Breda begin april op het Vekenoord een bestelbus gecontroleerd.  De speurneuzen deden een opmerkelijke ontdekking.

Verborgen ruimte

In een verborgen ruimte (wat heeft dat verborgen nog te betekenen als de wouten ze toch altijd vinden) in een bestelbus is 800.000 euro aan contant geld en 10 kilo cocaïne gevonden. Agenten controleerden de wagen begin april op het Vekenoord in Breda. Twee mannen van 26 en 35 uit Breda en een 39-jarige man uit Zaandam werden aangehouden.

Big shoppers

De enorme pakken met geld én de pakken drugs zaten in grote boodschappentassen die waren verstopt in de verborgen ruimte. De bestelbus was kort voor de politiecontrole weggereden bij een loods aan het Hazepad in Breda.

Meer verdachten

Terwijl de bestelbus doorzocht werd, controleerden andere agenten twee personenauto’s die ook bij de loods aan het Hazepad waren geweest. Een van die twee auto’s had ook een verborgen ruimte (hoe vinden ze die toch als hij verborgen is), maar die was leeg.

In beslag genomen

De bestuurders van de drie wagens zijn aangehouden en zitten vast voor drugshandel en witwassen. De bestelbus, personenauto’s, cocaïne en het geld zijn in beslag genomen. Ook zijn zes smartphones afgenomen. De loods werd doorzocht, maar daar is niets gevonden. De mannen werden drie weken geleden al aangehouden, maar de politie bracht het nieuws vrijdag pas naar buiten. Waarom ze gewacht hebben is volstrekt onduidelijk. Het is wel feit dat de politie de vangst van grote partijen drugs altijd meldt aan de media om te voorkomen dat criminelen denken bestolen te zijn.