Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Uithalen drugs mislukt

jan 28, 2021

In de haven van Antwerpen heeft de politie vorige week drie uithalers opgepakt. De gasten werden betrapt toen ze probeerden binnen te komen op het haventerrein. Dus als je broertje of neefje niet is thuisgekomen: hij is niet omgelegd, maar hij zit vast.

Geen cocaïne

De drie slaagden er wel niet om de drugs te vinden waarvoor ze op pad waren in de haven. De politie vond achteraf wél 400 kilo cocaïne in een opslagplaats. Mogelijk dat ze daarvoor waren gekomen.

Een uithaler is iemand die drugs komt afhalen die de haven in is gesmokkeld

Scheepvaartpolitie

Het trio werd opgemerkt door de scheepvaartpolitie die ze in de haven had gezien. Hierop volgde een zoekactie die werd ondersteund door een politiehelikopter. Dat resulteerde al snel in de aanhouding van twee verdachten op de kade. Een derde koos voor een nat pak en werd met onderkoelingsverschijnselen op de kant getrokken.

Container
Containers Antwerpen

Bananen

De drie waren op het terrein geraakt door ‘training’ – het kort achter een ander voertuig rijden om langs een slagboom te rijden. Ze hadden enkel dozen met bananen uit een opslagplaats gehaald, maar dat was vermoedelijk niet hun doel. Achteraf vond de politie maar liefst 400 kilo cocaïne op diezelfde locatie.