Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vastgoedfraude in Medemblik

dec 14, 2023
Notaris

In Medemblik heeft op woensdag 13 december een uitgebreide doorzoeking plaatsgevonden bij een accountantskantoor aan de Breedstraat.

Uitgebreid onderzoek

Deze actie maakt deel uit van een uitgebreid onderzoek naar vermeende financiële misdrijven, waaronder witwassen met vastgoed, valsheid in geschrifte en oplichting. De politie en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) coördineren deze operatie, geleid door het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Doorzoekingen

Deze zaak, die al sinds oktober 2021 loopt, heeft eerder geleid tot doorzoekingen in drie woningen, een vastgoedbedrijf en een notariskantoor. Tijdens deze eerdere doorzoekingen werden administratieve documenten en twee auto’s in beslag genomen. In februari 2023 resulteerde het onderzoek in de arrestatie van twee verdachten: een 46-jarige man uit Julianadorp en een 48-jarige vrouw uit Den Helder, beschuldigd van witwassen. Hoewel deze individuen momenteel niet vastzitten, is er wel beslag gelegd op hun woningen. De complexiteit en omvang van het onderzoek maken het onduidelijk wanneer het zal worden afgerond.