Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Verdachten drugslab in Boekelo aangehouden

jan 26, 2022

Precies op het moment dat je er echt van overtuigd bent dat er in Hengelo echt helemaal geen ruk te beleven is, komt daar het nieuws. Eerst stond het dorp Boekelo in de zomer al op zijn kop toen er een echt drugslab werd aangetroffen.

Aanhoudingen

Bij een politieactie in Hengelo zijn vanmorgen twee mannen van 32 jaar aangehouden. De twee worden verdacht van drugshandel en betrokkenheid bij productie van crystal meth in het drugslab dat afgelopen zomer in Boekelo werd opgerold.

Huizen doorzocht

De huizen van de twee gast uit Hengelo zijn doorzocht en de politie heeft onder meer geld en gegevensdragers in beslag genomen. Na de ontdekking van het drugslab in een bedrijfspand aan De Plooij in Boekelo is een rechercheteam bezig geweest met het onderzoek naar betrokkenen bij de productie van en handel in de harddrug crystal meth. De twee aanhoudingen van vandaag zijn daar een gevolg van.

Hoofdverdachte komt uit Geldrop

Op de dag van de ontdekking van het drugslab eind juli werden ook al twee mannen aangehouden. Eén van hen, een man uit Hengelo, werd al snel vrijgelaten. De tweede verdachte, een toen 31-jarige man uit het Brabantse Geldrop geldt als hoofdverdachte. Hij zou ook betrokken zijn bij twee andere drugslabs.

30 tot 40 kilo crystal meth

In het bedrijfspand in Boekelo werden zo’n 30 tot 40 kilo crystal meth, meerdere drugsvaten en een ketel aangetroffen. De hoeveelheid drugs was goed voor vele miljoenen euro’s aan straatwaarde. De politie Brabant hield de man uit Geldrop al een tijdje in de gaten, nadat zijn dna was ontdekt bij een niet meer werkend lab in Gerwen.

Naar aanleiding van het onderzoek werd de afgelopen maanden al duidelijk dat er nog meer aanhoudingen zouden gaan volgen.