Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Verdampt mijn THC bij het grinden?

nov 10, 2023
Verdamping

Het gebruik van een grinder voor het malen van gedroogde wiettoppen veroorzaakt doorgaans geen significant verlies van werkzame stoffen als gevolg van de opgewekte hitte. Grinders zijn ontworpen om de toppen efficiënt te malen door middel van scherpe tanden of pinnen, en het proces duurt over het algemeen niet lang genoeg om aanzienlijke hitte te genereren.

Werkzame stoffen

De werkzame stoffen in cannabis, zoals cannabinoïden en terpenen, zijn gevoelig voor warmte en kunnen inderdaad worden afgebroken bij hoge temperaturen. Echter, bij het gebruik van een grinder wordt er meestal niet genoeg warmte gegenereerd om een merkbaar verlies van deze stoffen te veroorzaken.

Als je je zorgen maakt over mogelijke veranderingen in de kwaliteit van je wiet, zijn er echter een paar dingen die je kunt overwegen:

  1. Gebruik van een handmatige grinder: Elektrische grinders kunnen sneller draaien en mogelijk meer warmte genereren dan handmatige grinders. Als je je zorgen maakt over de temperatuur, kun je overwegen om een handmatige grinder te gebruiken.
  2. Koelen van de wiet: Als je de wiet vooraf koelt voordat je het maalt, kan dit eventuele zorgen over warmte minimaliseren. Plaats de wiet bijvoorbeeld korte tijd in de koelkast voor gebruik.

Handmatig

Over het algemeen is het echter belangrijk op te merken dat het malen van cannabis met een grinder een veelgebruikte en effectieve methode is, en de potentiële impact op de werkzame stoffen is doorgaans minimaal. Als je echter geïnteresseerd bent in het maximaliseren van de behoud van werkzame stoffen, kun je ook overwegen om andere methoden zoals handmatig verkruimelen.