Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Verkeersrazzia’s bij Muiderberg

jun 19, 2023
Verkeersrazzia's

In Muiderberg vonden op donderdag en vrijdag, van de late middag tot middernacht, verkeerscontroles plaats op de Rijksweg A1. Tijdens deze controles lag de focus op het opsporen van alcohol- en drugsgebruik.

70 voertuigen

Op de donderdag werden er ongeveer 70 voertuigen geïnspecteerd. Daarbij bleek dat 12 bestuurders onder de invloed van drugs waren en dat een bestuurder te veel alcohol had gedronken. Een arts ter plaatse heeft bij de bestuurders die drugs hadden gebruikt bloed afgenomen. Dit bloed zal door het NFI worden onderzocht om te bepalen of de hoeveelheid drugs in het bloed boven de wettelijke limiet uitkomt. De selectietesten toonden voornamelijk de aanwezigheid van THC aan, de voornaamste psychoactieve stof in cannabis.

Alcohol- en drugstesten

Op de vrijdag werden 60 alcohol- en drugstesten afgenomen, en 9 bestuurders moesten bloed laten afnemen om de hoeveelheid van de geconsumeerde stof (drugs) te bepalen. Alle bestuurders die drugs hadden gebruikt, kregen minstens een rijverbod van 24 uur.

Zonder geldig rijbewijs

Daarnaast ontvingen drie automobilisten een proces-verbaal omdat ze zonder een geldig rijbewijs reden. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze te hard hadden gereden. Er werden ook nog 40 boetes uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen.