Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vuurwerk en gaspistool wordt zeepjes rapen

jun 19, 2023
zeep om op te rapen

Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar tegen een 20-jarige man uit Soest vanwege het bezit van illegaal vuurwerk en een gemodificeerd gaspistool.

Cobra’s en lawinepijlen

In zijn ouderlijk huis vond de politie meer dan 1800 stukken zwaar vuurwerk, waaronder cobra’s en lawinepijlen, een omgebouwd gaspistool, munitie, pepperspray en ruim 125 gram softdrugs. De ontdekking volgde op een verkeersstop, waarbij agenten opmerkten dat er vuurpijlen uit de tas van de man staken. Het grote aantal cobra’s vormde een onmiddellijk gevaar voor het huis en de nabije omgeving.

Geen oorsprong of bestemming

Hoewel de man het bezit van deze items toegaf, gaf hij weinig informatie over hun oorsprong of bedoelde bestemming. Hij weigerde ook de politie toegang tot zijn telefoon voor verder onderzoek. Cobra’s worden vaak gebruikt in explosieven bij woningontploffingen. Ook al is er in dit geval geen direct verband met dergelijke incidenten vastgesteld, het bezit van dit zware vuurwerk en het gemodificeerde gaspistool worden hem zwaar aangerekend.

Dertig maanden zeepjes rapen

Volgens de strafrechtelijke richtlijnen voor het bezit van dergelijk vuurwerk en wapens, heeft dit geleid tot een strafeis van dertig maanden gevangenisstraf, waarvan 18 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De uitspraak van de rechtbank wordt over twee weken verwacht.