Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Verrader maakt kinderen dakloos

jul 7, 2021
Familie

Het Nederlandse beleid slaat compleet door als we spreken over de ontdekking van wiethokjes. Burgemeesters doen na ontdekking woningen op slot alsof ze een brood halen bij de supermarkt. En de rechters gaan er al in mee tegenwoordig. Het moet angst zaaien onder wietkwekers klaarblijkelijk en het helpt geen ruk.

Nijmegen

Twee woningen in de Nijmeegse wijk Zwanenveld gaan drie maanden op slot op last van burgemeester Bruls. In beide huizen werden wietkwekerijen ontdekt. De woningen worden door de politie verzegeld, zodat niemand er in of uit kan. De bewoners die wel moeten vertrekken hebben tot volgende week de tijd om andere woonruimte te vinden. Het verzegelen gaat 7 juli in.

Minderjarig

Verschrikkelijk en barbaars is het dat er in één van de twee huizen ook minderjarige kinderen wonen. De rechter heeft bepaald dat sluiten toch mag. Daarmee wordt namelijk voorkomen dat in de toekomst weer wiet in die woning wordt geteeld, zo legt de gemeente Nijmegen uit. Alsof de inval en het ruimen van de kwekerij nog niet genoeg angst heeft veroorzaakt bij de bewoners.

Verraden

De politie vond de wietkwekerijen in Zwanenveld na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Dus als je dit leest dan weet je dat je er mede schuldig aan bent dat er nu kinderen zijn die hun eigen kamertje niet meer op kunnen voorlopig en dat ze straks ook nog geconfronteerd worden met een nieuwe omgeving. Hoe voelt dat?