Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Versneden cocaïne mogelijk oorzaak 17 doden

feb 3, 2022

In het Zuid Amerikaanse Argentinië zijn zeker zeventien mensen overleden na het gebruik van cocaïne die waarschijnlijk versneden is met een giftige stof. En naast de 17 doden zijn er tot nu toe 56 mensen in het ziekenhuis beland.

Kosten drukken

In de Buenos Aires Times schrijft een journalist dat de cocaïne mogelijk afkomstig is van een dealer uit de sloppenwijk Puerta 8. De drugs zouden versneden zijn om de kosten te drukken. Het gaat voornamelijk om mensen uit buitenwijken van de hoofdstad Buenos Aires.

Autopsie

Er zal volgens politie eerste autopsie gedaan moeten worden voor er met zekerheid gemeld kan worden waaraan de slachtoffers zijn overleden. Op die manier zou ook het versnijdingsmiddel bekend moeten worden bij de autoriteiten. Mogelijk gaat het om een sterk kalmeringsmiddel dat bij een grote dosis hartaanvallen en stuipen veroorzaak.

Versnijden is normaal

Cocaïne wordt vaak versneden, maar met verschillende stoffen, zegt Sergio Berni, minister van Veiligheid van de provincie Buenos Aires: “Sommigen doen het met niet-giftige middelen als zetmeel. Anderen doen er hallucinogene stoffen in, maar vaak wordt het niet opgemerkt.” Berni roept iedereen op recent gekochte cocaïne weg te gooien, maar of gebruikers dat ook doen valt natuurlijk te betwijfelen.

Aanhoudingen

In de sloppenwijk waar de dealers zich vermoedelijk bevinden zijn negen mensen aangehouden door de politie.