Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Explosie Nieuwegein mogelijk in relatie tot cocaïne

Resultaat cocaïne test

Nieuwegein – In de nacht van vrijdag 27 augustus op zaterdag 28 augustus van het vorig jaar vond er een explosie bij een bedrijfspand aan de Laagraven in Nieuwegein. Er vielen destijds geen gewonden, maar de explosie veroorzaakte wel forse schade aan de voorgevel.

Bijzondere wending onderzoek

Het onderzoek kreeg recentelijk een bijzondere wending. Er is een relatie met een grote hoeveelheid drugs die in Antwerpen begin augustus werd ontdekt.

Nader onderzoek naar het incident met de brandbom in Nieuwegein heeft namelijk uitgewezen dat dit incident vermoedelijk gerelateerd is aan de vondst van ongeveer 3.500 kilo cocaïne in een container bananen uit Columbia door de politie in Antwerpen begin augustus.

In beslag

De Belgische politie  nam de hoeveelheid cocaïne in beslag, waarna de importeur de bananen heeft door geleverd aan het betreffende bedrijf in Nieuwegein. Uit onderzoek is er een zeer reëel scenario naar voren gekomen dat de cocaïne handelaren hebben gedacht dat de cocaïne zou zijn door geleverd aan het bedrijf in Nieuwegein. Dit is echter een misvatting aangezien de in beslag genomen partij cocaïne direct na aantreffen door de Belgische autoriteiten is vernietigd. De politie zet het onderzoek voort.

Bron: politie.nl Foto: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *