Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Verzending drugpakketten leidt tot aanhoudingen

okt 8, 2021

Driebergen-Rijsenburg – In een onderzoek van de afdeling Opsporing van de Dienst Infrastructuur (Landelijke Eenheid) zijn op woensdag 22 september drie mannen aangehouden. Het betreffen twee mannen uit Haarlem (52 en 23 jaar) en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Heengezonden

De raadkamer van de rechtbank heeft op 6 oktober de gevangenhouding bevolen van beide verdachten voor de duur van 90 dagen. De derde verdachte is heengezonden, maar blijft wel verdachte. Op 05 oktober 2021 werd een 22-jarige man uit Sandpoort-Zuid aangehouden in dit onderzoek. Ook hij werd na verhoor heengezonden, maar blijft wel verdachte.

Onderzoek

De mannen worden ervan verdacht middels postpakketten verdovende middelen te hebben verzonden naar diverse buitenlandse adressen. Ook worden zij ervan verdacht deze verdovende middelen vanuit het buitenland te hebben verzonden. Het onderzoek werd in juni dit jaar onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbare Ministerie gestart naar aanleiding van een onderschepping van een postpakket met verdovende middelen eerder dit jaar in Groot-Brittannië.

Doorzoekingen

Er vonden op diverse adressen doorzoekingen plaats. Daarbij zijn onder andere een vuurwapen en een grote hoeveelheid munitie, diverse soorten verdovende middelen, cryptovaluta en ruim 40.000 euro in contanten in beslag genomen.

Het onderzoek is nog in volle gang.