Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vier wietkwekerijen ontdekt

feb 4, 2021
Cannabis plantenWiet (geen hennep!)

De politie heeft een heus hennepteam. Eigenlijk bedoelen ze een wietteam, want het hennepteam houdt zich niet bezig met hennepplanten waar vezels van gebruikt worden. Zelf vinden ze overigens wel dat het hennep heet. Goed, het team was op stap.

Ossendrecht/ Bergen op Zoom/ Steenbergen/ Zevenbergschen Hoek – Het hennepteam van de politie heeft woensdag 3 februari op vier verschillende locaties hennepkwekerijen geruimd.

Woningen

Bij een woning aan De Vang in Zevenbergschen Hoek werd een wietkwekerij met 297 planten ontdekt. Ook bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. In schuur aan de Van Polanenstraat in Steenbergen zijn 184 wietplanten gevonden en werd ook stroom afgetapt.

Bergen op Zoom en Ossendrecht

Op het Daverveld in Bergen op Zoom troffen agenten op een zolderkamer een wietkwekerij met 214 wietplanten aan. Wederom werd er elektriciteit afgetapt. Tenslotte is er op de Stenenhoef in Ossendrecht ook een wietkwekerij opgedoekt. Daarbij vonden dienders 30 wietplanten.

Geen aanhoudingen

Waarschijnlijk waren alle kwekers hardwerkende zelfstandigers die in deze moeilijke tijd hun hoofd boven water proberen te houden, want er was niemand thuis.
Er dus zijn geen aanhoudingen verricht. Verdachten zullen zich later moeten melden op het politiebureau. Vanzelfsprekend gaan na afloop ook de burgemeesters weer op de stoel van de rechter zitten om de kwekers uit hun huis te zetten. Wanneer stopt deze volslagen onzin nu eens…