Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vijf verdachten opgepakt na maandenlang onderzoek

dec 10, 2021

Deventer, Lochem – Maandag 6 december heeft de politie vijf verdachten aangehouden na een maandenlang (wat dat kost is niet bekend) onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Agenten zijn op vijf locaties binnengetreden en hebben ook geld, verdovende middelen en voertuigen in beslag genomen. Daarnaast is er zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Het onderzoek werd gedraaid door het basisteam IJsselstreek.

Verschillende leeftijden

De aangehouden verdachten zijn mannen variërend in de leeftijd van 20 tot 50 jaar. Eén van hen woont in de gemeente Lochem en de andere vier zijn inwoners van de gemeente Deventer.
Tijdens het onderzoek op de vijf locaties werden onder andere verdovende middelen waaronder zakken met pillen en handelshoeveelheden drugs aangetroffen. Daarnaast nam de politie een grote hoeveelheid contant geld, een vuurwapen, dure horloges, drie auto’s en zwaar illegaal vuurwerk in beslag.

Mortierbommen

Het vuurwerk, in totaal 107 kilo, werd gevonden op een zolder van een woning in Schalkhaar en bestond onder andere uit mortierbommen en cobra’s. De gehele partij is in beslag genomen en de bewoner van dit pand is één van de aangehouden verdachten.
Donderdag zijn drie verdachten bij de rechtbank voorgeleid. De rechter-commissaris heeft besloten dat deze drie verdachten vast blijven zitten. De twee andere verdachten zijn al eerder in vrijheid gesteld.

Bron: politie.nl

Zinloze strijd

Echt iedereen en zelfs de politie zelf weet het inmiddels wel: de oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over zoals we kunnen lezen in deze uitgebreide analyse van de politie zelf.