Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Voetballer Promes nu ook verdacht van drugssmokkel

mei 16, 2022

Profvoetballer Quincy Promes blijkt een grotere crimineel dan menig andere voetballer. Quincy wordt namelijk ook verdacht van de smokkel van synthetische drugs naar Australië en van huiselijk geweld. Dat melden bronnen rond het onderzoek in de zaak-Promes aan Nieuwsuur.

Steeds meer details

In de zaak tegen de prof-voetballer komen steeds meer details naar buiten. Promes werd al verdacht van poging tot moord op zijn neef na een steekpartij in Abcoude op 25 juli 2020. Het bewijs voor de nieuwe verdenkingen komt niet alleen van de mobiele telefoon van Promes, maar ook van versleutelde berichten die de politie heeft weten te onderscheppen. Het netwerk rondom de crimineel sluit zich steeds verder.

Drugshandel

Bronnen rond het onderzoek bevestigen dat Promes in beeld is vanwege betrokkenheid bij drugshandel. Daarom werd zijn telefoon afgeluisterd. Nieuwsuur meldde twee maanden geleden al dat de voetballer in telefoongesprekken met zijn familie heeft bekend dat hij zijn neef heeft neergestoken. Hij wist alleen niet dat hij op dat moment werd getapt.

Onderzoek

Twee maanden na zijn arrestatie werd de voetballer door Ajax met verlies verkocht aan Spartak Moskou. De Russen legden expliciet vast dat zij geen schade lijden, mocht Promes worden veroordeeld. Ajax zegt dat er “meerdere redenen” waren voor de overgang, “onder meer sportieve en financiële”. Maar de club wil verder geen details geven over de achtergronden van de transfer.

Waarom

Getalenteerde voetballers verdienen vele tienduizenden euros per maan en zelfs dat blijkt dan nog niet genoeg te zijn. De vraag is waarom Promes zich heeft laten verleiden tot het verdienen van geld buiten het voetbal om.

Foto: Door Ailura, CC BY-SA 3.0 AT, CC BY-SA 3.0 at, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=55287624